Selasa, 25
April 2017

Berita Utama

Belanjawan 2012 Disokong Tenaga Positif Cakerawala, Kata Pengkaji Bintang

Oleh Yong Soo Heong

KUALA LUMPUR, 24 Okt (Bernama) -- Pengkaji bintang yang telah memenangi beberapa anugerah, R S Maniam berkata pembentangan Belanjawan 2012 oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dari pukul 4.07 petang pada 7 Okt akan membawa perubahan yang memberi manfaat kepada rakyat kerana waktu berkenaan disokong tenaga positif cakerawala.

Belanjawan 2012 Bagi Tingkatkan Inovasi Dan Kreativiti ICT

KUALA LUMPUR, 10 Okt (Bernama) -- Bernama telah melakukan kesilapan memetik jawatan Basheer Ali Majeed di dalam satu artikel bertajuk "Belanjawan 2012 untuk meningkatkan lagi inovasi dan kreativiti ICT", yang dihantar pada Jumaat.

BN Pulau Pinang Akan Tubuh Urus Setia Mengenai Pemberian Khas RM500

GEORGE TOWN, 10 Okt (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang akan menubuhkan urus setia khas bagi memudahkan rakyat mendapat maklumat mengenai pemberian khas RM500 oleh kerajaan persekutuan.

Kerajaan Tarik Balik Cadangan Naikkan Elaun Anggota Parlimen - Nazri Aziz

KUALA LUMPUR, 10 Okt (Bernama) -- Kerajaan menarik balik cadangan menaikkan elaun anggota parlimen berikutan bantahan daripada pemimpin kanan pembangkang, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Agensi Kerajaan Perlu Turun Padang Jelas Belanjawan 2012 Kepada Rakyat Kelantan

KOTA BAHARU, 9 Okt (Bernama) -- Agensi kerajaan berkaitan diminta 'turun padang' bagi menjelaskan kepada rakyat Kelantan dalam bahasa yang mudah mengenai Belanjawan 2012 yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Jumaat lepas.

Golongan Wanita Dapat Fokus Istimewa Dalam Belanjawan 2012 - Shahrizat

KANGAR, 9 Okt (Bernama) -- Golongan wanita mendapat fokus istimewa dalam Belanjawan 2012 sebagai usaha kerajaan meningkatkan tahap pengupayaan mereka termasuk di sektor ekonomi, kata Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Belanjawan 2012 Pacu Pendidikan Negara Capai Negara Maju 2020

TEMERLOH, 9 Okt (Bernama) -- Pelbagai insentif untuk bidang pendidikan pada pembentangan Belanjawan 2012 diharap dapat memacu pendidikan negara lebih berdaya maju dalam usaha memantapkan modal insan untuk menuju negara maju 2020.

Peruntukan Tambahan Untuk Sukan Mampu Tingkat Atlet Muda - Razali

KUALA LUMPUR, 8 Okt (Bernama) -- Kementerian Belia dan Sukan (KBS) gembira menerima peruntukan tambahan sebanyak RM30 juta dalam Belanjawan 2012 untuk program membangunkan atlet pelapis negara.