Selasa, 25
April 2017

Berita Utama

Mara Sasar Taja 128,800 Pelajar Sepanjang RMK10

KOTA BAHARU, 19 Mac (Bernama) -- Majlis Amanah Rakyat (Mara) mensasarkan penajaan 128,800 pelajar sepanjang Rancangan Malaysia ke-10 (RMK10) yang bermula tahun ini hingga 2015.

LKIM Mahu Tingkat Pendapatan Nelayan Dalam RMK-10

LANGKAWI, 29 Nov (Bernama) -- Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) akan memberi tumpuan kepada usaha menambah sumber ikan di samping meningkat pendapatan nelayan di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10).

Lebih Banyak Balai Polis Baharu Di Sarawak Dalam RMK10

KUCHING, 3 Nov (Bernama) -- Kerajaan Persekutuan akan membina lebih banyak balai polis di Sarawak, khususnya di bandar raya Kuching sebagai sebahagian daripada strategi menangani kegiatan jenayah yang semakin meningkat.

MCS 2010 Fokus Kepada RMK-10

KUALA LUMPUR, 21 Okt (Bernama) -- Persidangan Pembinaan Malaysia Ketiga (MCS) 2010 di sini pada 2 Nov, akan memberi fokus kepada menganalisis Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10).

RMK-10 Di Kedah Tumpukan Projek Untuk Manfaat Ramai

ALOR SETAR, 5 Okt (Bernama) -- Kerajaan pusat akan memberi tumpuan kepada usaha melaksanakan projek-projek yang boleh membawa manfaat kepada ramai rakyat dalam Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10) di Kedah kerana ada projek sebelum ini didapati tidak memberikan manfaat yang menyeluruh.

RMK-10 Akan Beri Impak Positif Kepada Pembangunan Sabah

KOTA KINABALU, 2 Okt (Bernama) -- Yang Dipertua Negeri Sabah Tun Ahmadshah Abdullah yakin Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10) akan memberi impak positif kepada pembangunan Sabah.

Empat Rancangan Tempatan Asas Pembangunan Perlis

KANGAR, 6 Sept (Bernama) -- Perlis akan melaksanakan pembangunannya berasaskan empat rancangan tempatan yang sedang dipamerkan untuk mendapatkan maklumat balas orang ramai, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Md Isa Sabu.

Senarai Projek RMK10 Diumum Oktober Ini

KEPALA BATAS, 5 Sept (Bernama) -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata senarai bagi projek di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK10) akan diumum selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan Bajet 2011 Oktober ini.