EKONOMI › UTAMA


KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Hong Leong Investment Bank (HLIB) mengekalkan saranan 'beli' ke atas Tenaga Nasional Bhd (TNB) dengan harga sasaran yang lebih tinggi pada RM17.50 daripada RM17.00, berasaskan anggaran aliran tunai terdiskaun (DCF).
KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- RHB Research Institute Sdn Bhd mengekalkan saranan 'beli' ke atas Telekom Malaysia (TM) susulan langkah syarikat itu bekerjasama dengan Tenaga Nasional Bhd (TNB) membabitkan pelaksanaan Pelan Fiber Seluruh Negara (NFP).


KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Sunsuria Bhd bercadang untuk mempelbagaikan aktiviti utama sedia adanya iaitu pembangunan hartanah bagi merangkumkan juga perniagaan pembinaan dan yang berkaitan.
KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Fajabaru Builder Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Fajarbaru Builder Group Bhd (FBG), memperoleh kontrak menaik taraf daripada Malaysia Airports (Sepang) Sdn Bhd bernilai RM12.93 juta.


CYBERJAYA, 17 Jan (Bernama) -- Usahawan Pusat Inovasi dan Kreatif Global Malaysia (MaGIC), termasuk syarikat pemula niaga dan usahawan dalam bidang teknologi, kini boleh menggunakan kemudahan di MIMOS Bhd secara percuma bagi merealisasikan idea inovatif mereka.


KUALA LUMPUR, 17 Jan (Bernama) -- Mah Sing Group Bhd bekerjasama dengan EduCity Iskandar Malaysia Sdn Bhd (Educity) untuk menjadi penyedia penginapan luar pertama bagi pelajar di Meridin @ Medini Executive Suites miliknya di Iskandar Puteri, Johor.