RENCANA › UTAMAOleh Shakir Husain

Wakil Bernama di New Delhi, Shakir Husain berkongsi kisah dari ibu negara India.

NEW DELHI (Bernama) -- Nasib malang menimpa seorang wartawan yang terkorban ketika lakukan rutin berjalan di Mumbai apabila sebatang pokok palma tumbang menghempapnya.
Oleh Roshan Thiran

Roshan Thiran ialah Ketua Pegawai Eksekutif Leaderonomics, sebuah organisasi sosial. Beliau percaya setiap individu ada daya upaya untuk menjadi pemimpin yang hebat.

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Beberapa tahun yang lepas, satu impian saya terlaksana dengan lahirnya portal khidmat sukarela, - Do Good Volunteer.


Oleh Sakini Mohd Said

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Setiap kali menjelangnya bulan ini, debaran warga peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) agak berbeza berbanding bulan yang sebelumnya.


Oleh Fadzli Ramli

MELAKA (Bernama) -- Kucing berkeliaran di merata tempat, mengiau kelaparan dan mengharapkan makanan daripada orang ramai adalah sesuatu yang biasa kita lihat setiap hari terutamanya di kawasan pasar, gerai dan restoran.


Oleh Nor Amirah Mahmuddin

PULAU PINANG (Bernama) -- Tatkala ramai yang masih berada dalam 'mood' raya dan meneruskan sambutan lebaran dengan meriah, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) memilih untuk mengadakan aktiviti advokasi bagi menghulurkan tangan kepada warga yang kurang bernasib baik dalam siri jelajah baru-baru ini.Oleh Erda Khursyiah Basir

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Perjalanan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) yang ditubuhkan pada 1 Julai 1956 untuk membangunkan tanah dan penempatan semula dengan objektif membasmi kemiskinan melalui penanaman sawit dan getah, bukanlah semudah yang disangka.