AM › UTAMA


KUALA LUMPUR, 20 Sept (Bernama) -- Persatuan Kanser Ibu Bapa dan Kanak-Kanak (Pibaik) malam ini melancarkan Sijil Wakaf CancerCare bagi mengumpul dana untuk membeli mesin radioterapi dan peralatan rawatan kanser yang akan disumbangkan kepada Hospital Kuala Lumpur (HKL).
KUALA LUMPUR, 20 Sept (Bernama) -- Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi memerlukan peruntukan yang lebih banyak daripada kerajaan bagi menjalankan penyelidikan untuk pembangunan sektor bioteknologi menerusi perubatan herba dan tradisional.


KUALA LUMPUR, 20 Sept (Bernama) -- Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata penutupan sementara Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) adalah sebahagian daripada penambahbaikan seperti dinyatakan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pada Julai lepas.


KUALA LUMPUR, 20 Sept (Bernama) -- Hotel Sunway Velocity milik Kumpulan Sunway dibuka rasmi di Cheras hari ini, dan melihat pada lokasinya yang strategik, hotel 351-bilik itu diyakini punya daya tarikan kepada ahli perniagaan, pelawat, malah warga tempatan.


PUTRAJAYA, 20 Sept (Bernama) -- Kos rawatan Hepatitis C di negara ini akan lebih berpatutan tidak lama lagi iaitu hingga serendah RM500, dan ini menjadikannya lebih mudah diperoleh pesakit.