AM › UTAMA


KAPIT, 25 April (Bernama) -- Ketua Menteri Sarawak Datuk Amar Abang Johari Tun Openg hari ini mengumumkan penubuhan sebuah agensi kerajaan negeri yang baharu untuk menyelia pembangunan di Bahagian Kapit dan beberapa kawasan di Bintulu.
KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Pameran seni antarabangsa 'Kuala Lumpur Biennale 2017' (KL Biennale) yang melambangkan nilai sosial masyarakat akan diadakan pada 1 November 2017 hingga 31 Mac 2018 depan di sekitar ibu negara.


KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Prasarana Malaysia Bhd (Prasarana) kini dalam proses untuk menganugerahkan tender bagi pakej utama projek Transit Aliran Ringan Laluan 3 (LRT3) sejauh 37 kilometer menjelang Julai ini.
KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Syarikat perkapalan dalam industri minyak dan gas perlu terus bekerjasama dengan melabur dan menaja pendidikan maritim bagi memastikan latihan industri maritim dapat diteruskan pada masa depan.


KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Malaysia dan Kanada bersetuju untuk terus memperkukuh dan menyelaras industri pertahanan, kerjasama antara tentera kedua-dua pihak, dan dalam hal kepentingan strategik bagi membanteras ancaman keganasan.