BERNAMA.com - DPMM Johor harap kerajaan baharu dapat terus laksanakan dasar baik
malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

BERITA AM


DPMM Johor harap kerajaan baharu dapat terus laksanakan dasar baik

Tarikh kemaskini: 20/05/2018
 

JOHOR BAHRU, 20 Mei (Bernama) -- Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) negeri Johor berharap kerajaan baharu Pakatan Harapan (PH) dapat terus melaksanakan dasar yang memberi manfaat​​​​​​​ kepada perniagaan serta rakyat keseluruhannya.

Yang Dipertua, Datuk Syed Ali Alattas berkata pelaksanaan dasar yang berkesan dengan​​​​​​​ disokong kerjasama berterusan antara kerajaan dan DPMM dilihat akan membolehkan lebih banyak ruang penambahbaikan dan peluang perniagaan diwujudkan untuk anggota sedia adanya dan rakyat.

"Kita berharap di bawah pimpinan kerajaan baharu PH ini, kita akan terus dapat melaksanakan program DPMM bersama jabatan dan agensi kerajaan seperti Majlis Pembangunan Usahawan.

"Kerjasama ini juga penting terutamanya dalam menggerakkan dan membantu DPMM menguruskan​​​​​​​ yayasan yang berada di bawah DPMM iaitu Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Johor, Yayasan Kajian dan Pembangunan DPMM dan Yayasan Perubatan SMC," katanya ketika ditemui pemberita di pejabatnya, di sini, hari ini.

Syed Ali berkata, DPMM Johor akan memberikan kerjasama penuh kepada kerajaan negeri pimpinan​​​​​​​ Menteri Besar Datuk Osman Sapian dalam menjayakan misi membangunkan usahawan Melayu, membasmi kemiskinan, meningkatkan pendapatan rakyat selain menjayakan program perumahan mampu milik.....

 
 
 

       Berita Utama Terdahulu