Fahmi jejaki pemilik Proton Wira 'usang', bantu dapatkan rawatan mata [ 8m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


PKS digesa sertai skim perolehan kerajaan

KUALA LUMPUR, 16 Okt  -- Perusahaan kecil dan sederhana (PKS) digesa menyertai skim perolehan kerajaan menerusi sistem e-Perolehan memandangkan ia merupakan yang terbesar dalam pasaran domestik.

Pembelian dalam talian jadi dominan kerana pengguna semakin bijak memilih

PUTRAJAYA, 16 Okt  -- Kaedah pembelian dalam talian menjadi dominan dalam kalangan isi rumah daripada hanya bergantung dengan pembelian secara konvensional kerana pengguna kini semakin bijak memilih, kata Ketua Perangkawan Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin.

Terengganu terima wang tunai petroleum RM1.277 bilion setakat Sept 2019 - MB

KUALA TERENGGANU, 16 Okt -- Kerajaan Terengganu hari ini mengesahkan telah menerima sebanyak RM1.277 bilion Wang Tunai Petroleum (WTP) sejak Jan hingga Sept lepas.

Hubungan dagang Malaysia dengan India kekal kukuh - Darell

KUALA LUMPUR, 16 Okt -- Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Darell Leiking yakin hubungan dagangan Malaysia dan India kekal kukuh dengan pembabitan berterusan antara kedua-dua negara.

Belanjawan 2020 cermin komitmen kerajaan persiap Malaysia ke arah tranformasi digital

CYBERJAYA, 16 Okt  -- Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) melihat Belanjawan 2020 yang dibentangkan Jumaat lepas mencerminkan komitmen kerajaan untuk meningkatkan kesalinghubungan di seluruh negara dalam mempersiapkan Malaysia ke arah transformasi digital.

Spekulasi India larang import minyak sawit Malaysia cetus kebimbangan dalam kalangan penggiat industri tempatan

Oleh Nurul Hanis Izmir

KUALA LUMPUR, 16 Okt  -- Laporan berita baru-baru ini mengenai India mahu mengurangkan import minyak sawit dari Malaysia telah mencetuskan kebimbangan dan ketegangan dalam kalangan penggiat industri, terutamanya pekebun kecil.

Eksport Produk Perkayuan: Sarawak catat RM3.5 bilion, turun 12 peratus setakat suku ketiga tahun ini

KUCHING, 16 Okt -- Sarawak mencatatkan nilai eksport produk perkayuan sebanyak RM3.48 bilion sehingga akhir September 2019, menurun 12 peratus berbanding tempoh sama pada 2018, kata Timbalan Ketua Menteri Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan.