Nurse loses RM18,000 in Macau scam [ 7m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Dermatix® capai kejayaan penting susulan kemenangan produk rawatan penjagaan kulitnya di Asia

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Dermatix®, sebuah jenama A. Menarini Singapore Pte Ltd, melancarkan Dermatix® Acne Scar, yang menawarkan pengelupasan yang lembut untuk memperbaiki parut jerawat dalam usaha memiliki tona kulit yang lebih sekata secara menyeluruh.

Saham Kerjaya Prospek naik susulan kemungkinan sasaran FY19 mengatasi sasaran

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Saham Kerjaya Prospek Group Bhd meningkat susulan kemungkinan pencapaian pemaju hartanah itu melepasi sasaran tahun kewangan 2019 (FY19), menurut RHB Research.

YBR peruntuk RM855,000 bantu bakal akauntan professional

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) – Seramai 30 pelajar bakal mengikuti kursus Jurusan Perakaunan Profesional (JPPRO) dengan biasiswa penuh, hasil kerjasama Yayasan Bank Rakyat (YBR) dan Kementerian Pendidikan Malaysia.

Wujudkan institusi yang kurang terikat akta bank untuk bantu PKS - PPIPBM

KUALA LUMPUR, 22 Julai (Bernama) -- Persatuan Pengilang dan Industri Perkhidmatan Bumiputra Malaysia (PPIPBM) menyeru kerajaan agar mewujudkan satu institusi kewangan bagi perusahaan kecil dan sederhana (PKS) khususnya Bumiputera, yang kurang terikat dengan Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (Bafia 1989),

Malaysia boleh jangkakan lebih banyak pelaburan daripada syarikat AS - MITI

GEORGE TOWN, 22 Julai (Bernama) -- Malaysia boleh menjangkakan lebih banyak peluang  pelaburan daripada syarikat berpangkalan di Amerika Syarikat (AS) di tengah-tengah perang perdagangan AS-China berikutan banyak syarikat sedang menimbangkan untuk memindahkan rantaian bekalan mereka ke negara ini.

Fintech lancar BXCESS untuk tingkatkan keusahawanan

KUALA LUMPUR, 22 Julai (Bernama) -- Fintech Capital Group Bhd melancarkan BXCESS, aplikasi yang mengupayakan transformasi digital usahawan dengan menyediakan bantuan perniagaan yang komprehensif menerusi penglibatan masyarakat dan keupayaan usahawan sedia ada.

Rizab antarabangsa BNM meningkat kepada AS$103.3 bilion pada 15 Julai

KUALA LUMPUR, 22 Julai (Bernama) -- Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) meningkat kepada US$103.3 bilion (US$1=RM4.112) pada 15 Julai, 2019 daripada US$102.7 bilion pada 28 Jun 2019.