Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


JCorp meterai MoU dengan lapan agensi, GLC Johor

KOTA TINGGI, 19 Jan (Bernama) -- Johor Corporation (JCorp) hari ini memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan lapan agensi dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri dalam usaha mengupayakan sumber, modal, bidang dan kepakaran yang dimiliki mereka.

AIM sasar tambahan 60,000 ahli menjelang akhir 2019 - Pengerusi

Kakitangan kami amat agresif di lapangan dan telah pergi ke seluruh negara untuk mencari kelompok usahawan.

Sabah bentuk jawatankuasa khas perinci pengambilalihan SESB

KOTA KINABALU, 19 Jan (Bernama) -- Kerajaan Negeri Sabah akan membentuk jawatankuasa khas bagi memperincikan transisi pengambilalihan Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB) daripada Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Vendor sambut baik komitmen Perodua tingkat pembelian komponen

KUALA LUMPUR, 19 Jan (Bernama) -- Kelab Vendor Perodua  (KVP) menyambut baik komitmen Perodua untuk meningkatkan pembelian komponen automotif sebanyak 20 peratus kepada RM6 bilion tahun ini daripada RM5 bilion pada 2018.

Zurich Malaysia bekerjasama dengan Syarikat Fintech Bereev

Kami memilih untuk bekerjasama dengan Bereev kerana ia menyediakan aplikasi mudah untuk pengguna mengatur harta tanah dan kehendak mereka sekiranya berlaku sesuatu yang tidak dijangka.

Usahawan tempatan perlu ceburi industri produk halal

LUMUT, 19 Jan (Bernama) -- Usahawan tempatan perlu merebut peluang untuk menceburi industri produk halal di pasaran antarabangsa yang kini permintaannya mencecah hampir US$ 2 trilion (RM8.2 trilion) di seluruh dunia.

Eksport halal Malaysia dijangka meningkat 4 hingga 5 peratus tahun ini

Sebagai contoh, ada ruang yang cukup di pasaran halal di Indonesia kerana eksport Malaysia ke negara tersebut hanya menyumbang kurang daripada satu peratus daripada import halalnya.