Untung bersih BIMB meningkat kepada RM202.5 juta pada Q1 [ 4m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Untung bersih BIMB meningkat kepada RM202.5 juta pada Q1

Keuntungan bersih dicatatkan BIMB Holdings Bhd pada suku pertama (Q1) berakhir 31 Mac, 2019 meningkat sebanyak 17.7 peratus kepada RM202.5 juta daripada RM172.1 juta pada suku sama tahun sebelumnya.

Mestron akan kumpul RM25.28 juta menerusi IPO di pasaran ACE Bursa

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) -- Pembuat tiang keluli, Mestron Holdings Bhd menyasar untuk mengumpul RM25.28 juta menerusi tawaran awam permulaan (IPO) pada 16 sen sesaham di Pasaran ACE Bursa Malaysia Securities pada 18 Jun, 2019. 

MMC PTP, NIOSH meterai perjanjian program latihan keselamatan untuk pekerja pelabuhan

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) -- Pelabuhan Tanjung Pelepas Sdn Bhd (PTP), sebuah unit 70 peratus dimiliki MMC Corporation Bhd, memeterai perjanjian dengan Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara (NIOSH) untuk membangunkan program latihan keselamatan komprehensif untuk pekerja pelabuhan.

Colony Coworking Space menang anugerah rekaan dalaman pejabat terbaik di Malaysia

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) -- Jenama tempatan, Colony Coworking Space, baru-baru ini memenangi anugerah ‘Rekaan Dalaman Pejabat Terbaik’ pada Anugerah Hartanah Asia Pasifik pertama 2019-2020 di Bangkok, Thailand.

Argentina tawar peluang dalam Industri 4.0, Robotik & IoT - MITI

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) -- Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) mahu mengukuhkan perdagangan dua hala dengan Argentina dalam pelaburan dan ekonomi menerusi usaha sama dalam beberapa bidang.

Barakah Offshore Petroleum antara kaunter yang aktif pada sesi perdagangan pagi

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) – Barakah Offshore Petroleum Bhd adalah antara kaunter paling aktif di Bursa Malaysia pada sesi pagi hari ini berikutan laporan berita mengenai kegagalan membayar pinjaman bank.

Saham Pos Malaysia susut susulan kerugian bersih FY19

KUALA LUMPUR, 23 Mei (Bernama) – Saham Pos Malaysia Bhd susut dalam dagangan awal hari ini selepas mencatatkan kerugian bersih RM165.74 juta bagi tahun kewangan 2019.