Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Teguran Anwar untuk pastikan anggota, pemimpin PKR di landasan betul - Wanita PKR

GEORGE TOWN, 19 Jan (Bernama) -- Wanita PKR menyifatkan teguran Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa ada anggota dan pemimpin parti yang sudah mula 'lupa diri' sebagai nasihat untuk memastikan semua kepimpinan berada di landasan yang betul.

Pertimbang calon wanita di Semenyih - Rina

KUALA LUMPUR, 19 Jan (Bernama) -- Kepimpinan tertinggi Pakatan Harapan (PH) diharap mempertimbang meletakkan calon wanita pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih pada 2 Mac ini.

Orang Asli mahukan pilihan raya bersih dan wakil rakyat sejati

Pertembungan dalam pilihan raya hendaklah antara calon dan apa yang mereka dapat tawarkan kepada masyarakat.

Cara pelantikan pemangku Pengerusi PKR P.Pinang tidak betul, Mansor

TASEK GELUGOR, 19 Jan (Bernama) -- Pelantikan pemangku Pengerusi PKR negeri Pulau Pinang yang baharu disifatkan sebagai suatu tindakan yang tidak betul, kata bekas pengerusi PKR negeri itu Datuk Mansor Othman.

Bersatu beri gambaran letak calon tempatan di PRK DUN Semenyih

SHAH ALAM, 19 Jan (Bernama) -- Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) memberi gambaran akan meletakkan calon tempatan di Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih yang bakal diadakan pada bulan hadapan.

Kerajaan PH tidak bimbang 'populariti' Najib

ALOR SETAR, 19 Jan (Bernama) -- Peningkatan ‘populariti’ bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika ini tidak menggusarkan kerajaan Pakatan Harapan (PH)  kerana sememangnya bekas pemimpin negara itu sudah terkenal dengan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum ini.

Parti politik sangat berhati-hati berkempen - pemerhati

TANAH RATA, 19 Jan (Bernama) -- Rata-rata calon dan parti politik yang bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Cameron Highlands sangat berhati-hati dalam menjalankan aktiviti kempen mereka kerana sedar mereka sedang diperhatikan.