Komuniti Penting Dalam Pembangunan Geopark [ 3m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Prabowo mahu penyokongnya tidak terbabit rusuhan, Jokowi bertegas tidak berkompromi

JAKARTA, 22 Mei (Bernama) -- Ramai pemerhati dan penganalisis politik Indonesia berpandangan Prabowo Subianto menjadi punca rusuhan di sini walaupun calon Pilihan Raya Presiden Indonesia (Pilpres 2019) yang kalah itu dilaporkan meminta para penyokongnya tidak terbabit dalam rusuhan ketika mengadakan demonstrasi membantah keputusan Pilihan Raya Presiden 2019.

Jokowi ucap terima kasih kepada rakyat, Prabowo fail petisyen bantah, 50,000 pasukan keselamatan kawal Jakarta

JAKARTA, 21 Mei (Bernama) -- Lebih 50,000 anggota polis dan tentera Indonesia ditempatkan di kawasan strategik di kota Jakarta bagi mengawal keselamatan dan ketenteraman awam, pasca pengumuman keputusan Pilihan Raya Indonesia (Pemilu 2019), awal pagi ini.

Pemuda UMNO tak sependapat dengan Tebrau supaya Ahmad Zahid terus bercuti

KEPALA BATAS, 20 Mei (Bernama) -- Pemuda UMNO hari ini menolak gesaan Ketua UMNO Tebrau, Datuk Maulizan Bujang supaya presidennya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi terus bercuti atau melepaskan jawatan demi kepentingan parti berkenaan.

Isu air: Armada Kelantan sedia jadi orang tengah

KOTA BHARU, 19 Mei (Bernama) -- Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) Kelantan sedia menjadi ‘orang tengah’ atau perunding antara kerajaan Kelantan dengan Kerajaan Persekutuan bagi menyelesaikan masalah bekalan air di tiga daerah utama iaitu Machang,Tumpat dan Pasir Puteh. 

Ketua panel dialog Mara Patani letak jawatan

BANGKOK, 17 Mei (Bernama) --  Ketua panel dialog Majlis Syura Patani (Mara Patani) Shukri Hari yang terlibat dalam proses rundingan damai di Selatan Thailand mengumumkan peletakan jawatan. 

Kerajaan PH sasar 10 tahun perbaiki kepincangan dalam negara

MUAR, 17 Mei (Bernama) -- Kerajaan Pakatan Harapan (PH) menyasarkan seawal 10 tahun bagi memperbaiki kepincangan yang berlaku dalam negara terutama dari segi penguasaan ekonomi dalam kalangan masyarakat.

Kemasukan Bersatu ke Sabah perlu dan tepat pada masanya - Azman

Oleh Emin Madi

KENINGAU, 17 Mei (Bernama) -- Ketua penaja Bahagian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Keningau, Azman Ruslan, 49, berkata keputusan parti itu untuk memasuki Sabah adalah perlu dan tepat pada masanya.