Visa Malaysia yakin catat pertumbuhan dua angka urus niaga tanpa sentuh tahun depan [ 11m ago ]

TERBAHARU

12minit lalu

Sejuk menggigil, ya?

KUALA LUMPUR, 16 Dis  -- Adakah cuaca di Lembah Klang ketika ini seumpama di tanah tinggi Cameron Highlands atau Genting Highlands apabila seseorang tanpa memakai pakaian tebal akan menggigil kesejukan pada waktu malam tidak kira di dalam atau di luar rumah.

29minit lalu

MPT rangka pelbagai langkah untuk Tawau capai status bandaraya

TAWAU, 16 Dis -- Majlis Perbandaran Tawau (MPT) sedang merangka pelbagai langkah untuk melayakkan daerah ini diiktiraf sebagai satu daripada bandaraya di Sabah.

43minit lalu

Perjanjian perdagangan Amerika Utara sahaja tak mampu pacu pertumbuhan ekonomi Mexico - badan pemikir

BANDAR MEXICO, 16 Dis -- Perjanjian perdagangan bebas Amerika Utara sahaja tidak akan mampu memacu pertumbuhan ekonomi di Mexico, lapor agensi berita China Xinhua memetik kenyataan sebuah badan pemikir sektor swasta pada Ahad.

44minit lalu

Belia Islam digesa bantu menentang Islamofobia

KUALA LUMPUR, 16 Dis  -- Golongan belia Islam perlu menggunakan platform media sosial dengan bijak bagi memainkan lebih banyak peranan aktif dalam menangani Islamofobia, kata Exco Pemuda Bersatu Muhammad Muzzammil Ismail.

47minit lalu

Ibu bapa, guru perlu tingkatkan peranan pupuk budaya membaca

KUALA LUMPUR, 16 Dis  -- Ibu bapa dan guru disaran meningkatkan peranan mereka dalam usaha memupuk budaya membaca dalam kalangan masyarakat, khususnya golongan muda, kata aktivis sosial Tan Sri Lee Lam Thye.

49minit lalu

Polis Tawau siasat gading gajah diseludup ke Indonesia melalui Tawau

TAWAU, 16 Dis -- Polis Tawau sedang menyiasat gading gajah yang dilapor dirampas di Pelabuhan Tunon Taka, Nunukan, Indonesia yang didakwa diseludup keluar dari daerah ini, kata Ketua Polis Tawau ACP Peter Umbuas hari ini.

1jam lalu

81 ditahan pada Op Bersepadu IPD Kuantan

KUANTAN, 16 Dis  -- Seramai 81 individu termasuk 13 wanita ditahan atas pelbagai kesalahan sepanjang pelaksanaan Op Bersepadu sekitar daerah ini, selama empat hari bermula Jumaat lepas.

1jam lalu

UniSZA anjur program terapi muzik untuk penghidap Cerebral Palsy

KUALA NERUS, 16 Dis  -- Pengalaman membesarkan anak sulung yang menghidap penyakit 'Cerebral Palsy' membuatkan Azita Muhammad, 45, nekad menubuhkan persatuan khas sebagai platform memperjuangkan nasib kanak-kanak yang mengalami penyakit sama.

1jam lalu

Orang ramai diminta patuhi larangan adakan aktiviti di Pantai Tok Bali

PASIR PUTEH, 16 Dis -- Orang ramai diminta mematuhi larangan dengan tidak mengadakan sebarang bentuk aktiviti di pantai Tok Bali berikutan angin kencang dan laut sedang bergelora, sejak dua hari lepas.

1jam lalu

Kaji selidik: Perniagaan di Malaysia proaktif, namun berhati-hati pada 2020

PETALING JAYA, 16 Dis  -- Kira-kira 74 peratus pemimpin perniagaan di Malaysia “proaktif, namun berhati-hati” terhadap prospek syarikat masing-masing pada tahun hadapan.