Persembahan kebudayaan menanti pelancong di KL Sentral [ 11m ago ]

Sime Darby Rent A Car raih Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Hertz Asia

Tarikh kemaskini: 14/07/2019
KUALA LUMPUR, 14 Julai (Bernama) -- Anak syarikat milik penuh Sime Darby Motors (SDM), Sime Darby Rent A Car Sdn Bhd (SDRAC), meraih Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Hertz Asia atas pencapaian luar biasanya.

Pengarah Urusan SDRAC, Harun Mohd Joned berkata syarikat itu diiktiraf atas prestasi kukuh yang dicapai selain mengembangkan jenama Hertz dan Thrifty di Malaysia sebagai sebahagian strategi perniagaan pelbagai jenama Hertz Corporation.

Pada 2016, SDRAC pernah memenangi Anugerah Pencapaian Hertz atas usaha menguruskan kedua-dua jenama itu di Malaysia.

“Ia satu penghargaan untuk dipilih oleh Hertz Asia dan diiktiraf atas usaha membawa impak positif dalam industri.

“Anugerah ini amat bermakna memandangkan kami meraikan ulang tahun ke-37 kami setelah ditubuhkan pada 1982,” katanya dalam kenyataan hari ini.

SDRAC meletakkan kedudukannya sebagai pemboleh untuk pertumbuhan di pasaran Malaysia dengan memanfaatkan pengalaman yang luas dalam pengurusan kumpulan kenderaan bagi memenuhi keperluan sektor awam dan swasta yang dilihat bertumpukan perkongsian aset dan kecekapan kos.

Harun berkata perkongsian dengan Hertz selama ini telah memastikan SDRAC mengekalkan amalan terbaik antarabangsa dan menyediakan struktur kos yang kompetitif serta telus kepada pelanggannya.

-- BERNAMA       Berita Utama Terdahulu