Kerajaan negeri, PBT patuhi dasar ambil satu peratus OKU bekerja dalam sektor awam [ 4m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Kerajaan negeri, PBT patuhi dasar ambil satu peratus OKU bekerja dalam sektor awam

KUNAK, 21 Sept -- Semua agensi kerajaan termasuk Kerajaan Negeri serta pihak berkuasa tempatan (PBT) perlu memastikan dasar pengambilan satu peratus Orang Kurang Upaya (OKU) bekerja dalam sektor awam Sabah, terus dipatuhi.

Jenazah Dr Md Farid selamat dikebumikan di Serkat

PONTIAN, 21 Sept -- Jenazah Datuk Dr Md Farid Md Rafik yang meninggal dunia awal pagi tadi, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Sheikh Haji Ahmad Kampung Chokoh, Serkat, dekat sini, kira-kira 5.30 petang.

Semai aktiviti memanah sejak awal tingkat fokus, disiplin kanak-kanak

BUTTERWORTH, 21 Sept -- Sukan memanah sudah tidak asing dalam kalangan masyarakat malah kegiatan yang lebih dikenali sebagai aktiviti sunnah bagi umat Islam itu sudah banyak dipertandingkan sama ada di peringkat dalam mahupun luar negara.

Rujuk bacaan IPU rasmi oleh JAS sahaja, elak kekeliruan

PUTRAJAYA, 21 Sept  -- Jabatan Alam Sekitar (JAS) menasihatkan orang ramai agar merujuk bacaan rasmi Indeks Pencemaran Udara (IPU) yang dikeluarkan jabatan itu sahaja bagi mengelak sebarang kekeliruan.

Nasib bekas pemain bola sepak Sabah, Paulus terbela

TAMBUNAN, 21 Sept -- Penderitaan bekas pemain bola sepak Sabah, Paulus Jimit @ Mohd Firdaus yang menghidap penyakit angin ahmar mendapat perhatian Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA), yang mengambil inisiatif membina sebuah rumah baharu di kampung Seberang Tabilung, di sini, khusus untuk didiami bekas atlet itu.

Rakyat perlu bertanggungjawab atas sebarang perlakuan di media sosial

KUALA LUMPUR, 21 Sept -- Orang ramai seharusnya lebih bertanggungjawab terhadap sebarang perlakuan mereka di media sosial dan berhenti memuat naik hantaran tidak perlu yang berbaur sensitif, kata bekas presiden Service Civil International (SCI) Malaysia Stephen Nah.

Harga pembelian tanah Kampung Baru mungkin dipertimbang

KUALA LUMPUR, 21 Sept -- Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad tidak menolak kemungkinan untuk kerajaan mempertimbangkan tawaran harga yang lebih tinggi bagi pembelian tanah pemilik dan pewaris Kampung Baru untuk pembangunan semula.