Konsert amal pelajar UKM sasar RM50,000 bantu pesakit kanak-kanak [ 1h ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


PH ambil iktibar keputusan PRK Kimanis

KUALA LUMPUR, 19 Jan -- Pakatan Harapan (PH) mengambil iktibar keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kimanis dan akan perbaiki keadaan bagi meraih sokongan rakyat, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Peniaga ingkar arahan penggunaan produk biodegradasi dikompaun

KUALA LUMPUR, 19 Jan -- Sebanyak 432 notis amaran dan 1,156 kompaun telah dikeluarkan terhadap peniaga yang tidak mematuhi arahan penggunaan produk biodegradasi di Wilayah Persekutuan  sepanjang tahun lepas.

Konsert amal pelajar UKM sasar RM50,000 bantu pesakit kanak-kanak

KUALA LUMPUR, 19 Jan -- Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akan  menganjurkan konsert amal 'Malam Irama Penyayang' (MIP) dalam usaha membantu dua pesakit kanak-kanak yang perlu menjalani prosedur jantung.

Inisiatif baharu bakal diperkenal jaga kebajikan nelayan - Sim

PORT DICKSON, 19 Jan -- Kerajaan bakal memperkenalkan inisiatif baharu dengan mendaftarkan nelayan di negara ini di bawah Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) bagi membela kebajikan golongan itu.

Bank Islam sasar jumlah kiriman wang ke luar negara meningkat 15 peratus

KUALA LUMPUR, 19 Jan -- Bank Islam Malaysia Bhd menyasarkan jumlah kiriman wang ke luar negara meningkat sekurang-kurangnya 15 peratus dalam tempoh 12 bulan akan datang dengan pelaksanaan perkhidmatan Inovasi Pembayaran Global (gpi) SWIFT.

Ombak tenang boleh menjadi 'perangkap maut' - Pakar oseanografi

Oleh Kamaliza Kamaruddin

KUALA TERENGGANU, 19 Jan -- Ombak yang beralun tenang di permukaan laut bukanlah petanda pantai itu selamat untuk aktiviti mandi manda kerana terdapat beberapa faktor yang boleh mengancam keselamatan pengunjungnya, menurut seorang pakar oseanografi.

Tunggu masa sesuai buat pembenihan awan - Mukhriz

ALOR SETAR, 19 Jan -- Kerajaan negeri Kedah sedang menunggu maklumat daripada Jabatan Meteorologi Malaysia bagi menentukan masa yang paling sesuai untuk membuat proses pembenihan awan.