Pelajar IPG terima elaun akhir bulan ini [ 5m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Jadi`busy body' untuk bantu elak kes penderaan - Hannah

Banyak kes yang kita pergi, apabila ada kematian, saudara mara akan cakap terdengar anak menangis. Bermaksud orang terdekat tahu, tapi mereka rasa ‘nothing will happen’. Jadi kita minta orang terdekat seperti jiran, cikgu dan saudara mara untuk laporkan.

Pelajar IPG terima elaun akhir bulan ini

Elaun sedang dimasukkan ke dalam akaun pelajar dan kesemua pelajar akan menerima selewat-lewatnya sebelum akhir bulan Februari 2019.

Selaraskan peranan kemas dengan keperluan masyarakat - Dr Mahathir

Warga Kemas perlu melakukan perubahan, fleksibel dalam setiap tindakan serta memberi fokus sepenuhnya terhadap penyampaian perkhidmatan yang terbaik selaras dengan aspirasi jabatan sebagai penggerak kesejahteraan masyarakat luar bandar.

MOM kecewa IOC gugurkan skuasy, karate pada Olimpik Paris 2024

Walaupun tuan rumah Olimpik 2024, Perancis menyenaraikan acara ‘breakdancing’ dalam senarai akhir, beliau percaya proses demokrasi dalam IOC akan mempertimbangkan skuasy dan karate dipertandingkan pada temasya sukan berkenaan.

Wanita PKR gesa segera gubal Akta Gangguan Seksual

MELAKA, 23 Feb (Bernama) -- Pergerakan Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) menggesa kerajaan agar mempercepatkan usaha untuk menggubal Akta Gangguan Seksual bagi memastikan golongan wanita terus dilindungi daripada gejala itu. 

Tiga projek untuk kemudahan penduduk Sandakan akan dimula pada tahun ini

Projek kedua ialah Rancangan Tebatan Banjir Sungai Anib Sandakan dan sejumlah RM40 juta akan diperuntukkan dengan kini tender telah dipanggil.

Maszlee tolak cadangan hapuskan MUET

KUALA LUMPUR, 23 Feb (Bernama) -- Menteri Pendidikan Maszlee Malik menolak cadangan  menghapuskan Ujian Bahasa Inggeris Universiti Malaysia (MUET) dan memasukkannya dalam modul peperiksaan sekolah menengah kerana ia akan membebankan pelajar.