malay english mandarin arabic espanol fb tw ig

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


 

Program ikhtiar TH bantu usahawan Asnaf baiki kehidupan

Seorang tukang jahit, yang juga pengusaha benang serat nanas, melahirkan rasa syukur apabila dipilih sebagai seorang daripada penerima sumbangan Program Ikhtiar Lembaga Tabung Haji (TH) sekali gus membantu mengembangkan perniagaannya.

 

Seorang tentera Filipina, 3 militan Abu Sayyaf maut dalam pertempuran di Sulu

Seorang anggota tentera dan tiga militan Abu Sayyaf terbunuh dalam satu pertempuran di Sulu, sebuah wilayah pulau di selatan Filipina pada awal pagi Khamis, lapor agensi berita China Xinhua memetik kenyataan seorang pegawai tentera.

 

TM tangani cabaran dengan kelebihan pengalaman, infrastruktur

Oleh Nurul Jannah Kamaruddin & Farhana Poniman

Meskipun Telekom Malaysia Bhd (TM) dihimpit pelbagai tekanan dan cabaran, namun tanggapan umum yakin firma itu memiliki kelebihan dari segi kekuatan infrastruktur dan pengalaman yang mampu dimanfaatkan sepenuhnya untuk ia terus menerajui industri telekomunikasi negara.

 

TYT Sabah kini boleh berkhidmat lebih daripada dua penggal

Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah hari ini meluluskan pindaan Rang Undang-Undang Perlembagaan Negeri Sabah bagi menghapuskan tempoh perkhidmatan Yang Dipertua Negeri (TYT) Sabah.

 

Tiga keluarga terpaksa tunggu bantuan Bomba untuk pindah ke pusat pemindahan banjir

Ekoran tidak menyedari air naik mendadak ke dalam rumah mereka, tiga keluarga terpaksa diselamatkan pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat (Bomba) untuk dibawa ke pusat pemindahan sementara apabila laluan keluar dari rumah mereka di Kampung Butat, Langkap tidak boleh dilalui kenderaan sejak malam tadi.

 

Kementerian Pengangkutan sedia bantu lerai pertikaian MAHB-AirAsia

SEPANG, 13 Dis (Bernama) – Kementerian Pengangkutan hari ini menyatakan kesediaan menjadi perantara bagi membantu meleraikan pertikaian antara Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) dan Kumpulan AirAsia membabitkan caj perkhidmatan penumpang (PSC).

 

Equanimity akan dijual tidak kurang daripada RM543 juta

Kapal mewah ‘Equanimity', yang dimiliki kerajaan Malaysia akan dijual pada harga tidak kurang daripada AS$130 juta (RM543 juta), iaitu separuh daripada harga asalnya.