Cubaan rempuh polis, lelaki cedera ditembak di lengan [ 44m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


UK: Parti Konservatif raih kemenangan majoriti dalam "pilihan raya Brexit"

LONDON, 13 Dis -- Parti Konservatif telah memenangi pilihan raya awal United Kingdom yang turut digelar sebagai "pilihan raya Brexit" selepas memperoleh lebih 326 kerusi di Dewan Rakyat, lapor agensi berita Turki Anadolu memetik keputusan yang diisytihar di 626 daripada 650 kawasan.

373 warga China didakwa atas kesalahan imigresen

SEPANG, 13 Dis -- Sebanyak 373 daripada 680 warga China yang ditahan dalam serbuan Imigresen di premis yang disyaki menjalankan operasi jenayah dalam talian di Cyberjaya pada 20 Nov lepas, hari ini didakwa di Mahkamah Sesyen Sepang, di sini atas pertuduhan berada di negara ini tanpa pas yang sah.

Cubaan rempuh polis, lelaki cedera ditembak di lengan

KUALA LUMPUR, 13 Dis -- Seorang lelaki tempatan terkena satu das tembakan apabila cuba melarikan diri daripada ditahan polis selepas berada dalam keadaan mencurigakan di sebuah kawasan tempat letak kereta Kem Batu Kantonmen Jalan Ipoh, Jinjang di sini, semalam.

KPKT sedia bantu kerajaan Pahang laksana skim sewa-milik rumah

KUANTAN, 13 Dis -- Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) bersedia membantu kerajaan negeri Pahang dalam melaksanakan skim sewa-milik rumah bagi projek perumahan dibangunkan kerajaan negeri untuk membantu golongan B40 memiliki rumah.

Mahkamah benarkan pasport Tengku Adnan dikembalikan sementara

KUALA LUMPUR, 13 Dis -- Mahkamah Tinggi di sini hari ini membenarkan permohonan bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk mendapatkan sementara pasportnya bagi membolehkan beliau membuat pemeriksaan kesihatan dan menjalani rawatan susulan di Melbourne, Australia, hujung tahun ini.

Farid Kamil dibenar tangguh hukuman penjara

PUTRAJAYA, 13 Dis -- Pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil Zahari dibenar menangguhkan pelaksanaan hukuman penjara sembilan bulan yang dijatuhkan terhadapnya kerana menggunakan dadah, sehingga rayuannya selesai.

Pound melonjak selepas Parti Konservatif dijangka raih majoriti dalam pilihan raya UK

LONDON, 13 Dis-- Pound Britain melonjak pada Khamis malam selepas pemberian suara eksit menunjukkan bahawa Parti Konservatif berada di haluan yang betul untuk memenangi majoriti besar kerusi parlimen dalam pilihan raya umum negara itu, lapor agensi berita China Xinhua.