RCI on Wang Kelian: Illegal immigrants pay over RM2,000 to agent [ 8m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Kerajaan pastikan harga teknologi 5G munasabah - Gobind

PUTRAJAYA, 18 April (Bernama) -- Kerajaan akan memastikan harga rangkaian teknologi generasi kelima (5G) yang bakal ditetapkan oleh syarikat telekomunikasi adalah munasabah, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo.

Penyambungan semula projek ECRL tepat masanya sebagai pemangkin pasaran ekuiti

KUALA LUMPUR, 18 April (Bernama) -- Keputusan untuk menyambung semula projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) selepas sembilan bulan rundingan adalah tepat pada masanya, kerana ia akan menjadi pemangkin bagi pasaran ekuiti berikutan persekitaran luaran yang amat mudah meruap,  kata Bank Islam Malaysia Bhd.

Pembaharuan lebih besar dalam pendidikan negara tidak lama lagi - Dr Mahathir

KUALA LUMPUR, 18 Mac (Bernama) -- Kerajaan akan meningkatkan usaha bagi melaksanakan pembaharuan lebih besar dalam sistem pendidikan yang antara lain menyentuh bahasa Inggeris, kualiti guru dan kebolehpasaran graduan, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

Raja Perlis harap nilai perpaduan diberi penekanan di sekolah

KANGAR, 18 April (Bernama) -- Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail berharap Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan serta mata pelajaran Sejarah diberi penekanan di sekolah sebagai pemangkin perpaduan rakyat.

14 penumpang bas maut ditembak di Pakistan

KARACHI, 18 April (Bernama) -- Sekurang-kurangnya 14 penumpang bas maut selepas seorang lelaki bersenjata melepaskan tembakan rambang dalam kejadian di barat daya wilayah Balochistan Pakistan pada Khamis pagi, lapor agensi berita Adadolu, memetik media rasmi dan tempatan.

Air dari LRA Ayer Ganda boleh diguna untuk mencuci, mandi

KAMPAR, 18 April (Bernama) -- Air dari Loji Rawatan Air (LRA) Ayer Ganda di Gerik boleh digunakan untuk tujuan mencuci pakaian dan mandi, kata Timbalan Menteri Kesihatan Dr Lee Boon Chye. 

Penghantar surat mengaku tidak bersalah, terima wang pelaburan emas RM117,450

SEREMBAN, 18 April (Bernama) -- Seorang penghantar surat dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Seremban di sini, hari ini atas pertuduhan me­nerima wang berjumlah RM117,450 daripada seorang lelaki tanpa lesen berhubung pelaburan emas pada November 2016 hingga Disember 2016.??????