Polis Kemboja selamatkan wanita warga Thailand ditahan sebagai tebusan oleh 4 rakyat Malaysia [ 5h ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Polis Kemboja selamatkan wanita warga Thailand ditahan sebagai tebusan oleh 4 rakyat Malaysia

BANGKOK, 20 Okt  -- Polis Kemboja menyelamatkan seorang wanita warga Thailand yang dikatakan ditahan sebagai tebusan oleh empat rakyat Malaysia di Sihanoukville, Phnom Penh.

PKR wanita sasar 31 cabang wanita di Sarawak tahun depan

MIRI, 20 Okt – PKR Wanita Sarawak menyasarkan untuk menubuhkan 31 cabang wanita di seluruh negeri ini pada pertengahan 2020 bagi memantapkan lagi peranan wanita dalam parti di peringkat akar umbi.

Guru takmir perlu tingkat profesionalisme - Mujahid

SEBERANG JAYA, 20 Okt  -- Para guru takmir masjid dan surau di seluruh negara diminta untuk meningkatkan tahap profesionalisme  dan sentiasa memperluaskan pengisian Tafaqquh Fiddin (pendalaman ilmu agama).

Program Delegasi Media ASEAN ke arah bina perspektif lebih baik

NANNING, 20 Okt (Bernama) -- Program sulung Delegasi Media Arus Perdana ASEAN ke China 2019 yang dianjurkan Perwakilan Republik Rakyat China ke ASEAN, dengan kerjasama Sekretariat ASEAN, diharap dapat membina perspektif yang lebih baik ke arah memperkukuhkan kerjasama ASEAN-China.

Siswazah wanita utamakan gaji lebih baik, lelaki pilih kemajuan kerjaya

KUALA LUMPUR,  20 Okt  -- Bagi kalangan wanita yang mencari pekerjaan pertama selepas memperoleh ijazah, mereka mengutamakan gaji dan bonus, diikuti kemajuan kerjaya, manakala keadaan sebaliknya menjadi pilihan kaum lelaki, menurut kaji selidik yang dikendalikan baru-baru ini oleh syarikat pengambilan pekerja khusus bagi siswazah, TALENTBANK. 

YDKMM Sabah santuni penduduk mualaf, asnaf di Tuaran

TUARAN, 20 Okt-- Seramai 30 sukarelawan Yayasan Dana Kebajikan Muslim Malaysia (YDKMM) Sabah hari ini menyantuni 14 keluarga asnaf dan beberapa keluarga bukan Islam daif pada Program Santuni Mualaf dan Asnaf di Kampung Beliung, dekat sini.

226 mangsa banjir di Hilir Perak pada malam ini

IPOH, 20 Okt  -- Seramai 226 mangsa banjir daripada 63 keluarga di daerah Hilir Perak masih ditempatkan di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) pada malam ini.