Jadi pengganggu teknologi yang baik, kata Suriani [ 29m ago ]

CARIAN Berita

Pilih kategori berita dan taip kata kunci untuk melakukan carian


Permainan politik perkauman didalangi mereka yang terdesak - Dr Mahathir

KUALA LUMPUR, 14 Nov -- Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata permainan politik perkauman didalangi oleh mereka yang terdesak kerana berhadapan tindakan undang-undang akibat ketamakan dan keangkuhan ketika berkuasa.

Pasaran e-dagang Malaysia diunjur cecah US$11 bilion pada 2025

CYBERJAYA, 14 Nov -- Pasaran e-dagang Malaysia dijangka mencecah US$11 bilion (RM45.8 bilion) (US$1=RM4.15) pada 2025, dianggarkan meningkat 24 peratus setahun, kata Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) Datuk Suriani Ahmad.

Jadi pengganggu teknologi yang baik, kata Suriani

KUALA LUMPUR, 14 Nov -- Di dalam era teknologi maklumat (IT), komunikator dan pengamal perhubungan awam (PR) patut menjadi pengganggu kerana gangguanlah yang menyalakan perubahan untuk kebaikan negara.

4,629 kes denggi dilaporkan di Sabah - Poon

KOTA KINABALU, 14 Nov -- Jumlah kumulatif kes denggi di negeri ini setakat 9 Nov lepas adalah 4,629 kes berbanding 2,876 kes bagi tempoh sama tahun lepas.

SC buka permohonan felo kewangan Islam di Universiti Oxford

KUALA LUMPUR, 14 Nov -- Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) membuka permohonan bagi pencalonan Felo Pelawat kesembilan di Pusat Pengajian Islam Oxford (OCIS), di bawah program Sarjana Tamu Dalam Kewangan Islam (SIR) bagi tahun akademik 2020/2021 yang bermula Oktober tahun depan.

Belia main peranan besar bentuk pembinaan negara - Maszlee

Daripada S. Chandravathani

PARIS, 14 Nov -- Kaum belia di Malaysia akan memainkan peranan besar dalam menyuarakan pandangan-pandangan mereka berhubung proses pembinaan negara, kata Menteri Pendidikan Malaysia Dr Maszlee Malik.

Trio 'ratu ais' sifatkan wanita masa kini semakin sinonim dengan aktiviti lasak

SHAH ALAM, 14 Nov -- Tiga ‘ratu ais’ yang diperkenalkan hari ini bagi menggalas cabaran Ekspedisi Eksklusif Wanita ke Antartika, ‘All Women Expedition to Antartica’ (Aweta) menyifatkan kaum hawa masa kini semakin sinonim dengan aktiviti lasak.