Program CeIO terima sambutan menggalakkan sektor swasta - Latheefa [ 9m ago ]

Berita SUKAN


Sidang Kemuncak WFS Asia medan fahami pengurusan bola sepak moden

Tarikh kemaskini: 07/11/2019
Hamidin Mohd Amin (Gambar fail)
KUALA LUMPUR, 7 Nov -- Edisi kedua Sidang Kemuncak Bola Sepak Dunia (WFS) Asia di sini pada 1 dan 2 Julai 2020, menjadi platform terbaik kepada pihak berkepentingan bola sepak tempatan memahami tuntutan terkini dalam mengurus tadbir bola sepak.

Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin yang merasmikan edisi pertama sidang kemuncak itu April lepas, percaya edisi kali ini merupakan medan terbaik untuk semua pihak berkepentingan dalam industri bola sepak negara mengenal pasti trend terkini dalam bola sepak dunia.

Kehadiran beberapa tokoh selaku penyampai ucap tama dengan kertas pembentangan serta sesi perkongsian ilmu, WFS Asia tentunya memberi ruang kepada pihak berkepentingan menjalin rangkaian hubungan serta berhimpun dalam mencari idea baharu.

Selain itu, ia juga dapat menjana pendapatan sekali gus menggalakkan pertumbuhan ekonomi menerusi industri bola sepak, katanya menerusi hantaran terbaharu dalam laman Facebook FAM, hari ini.

Hamidin turut menyatakan sokongan penuh terhadap penganjuran sidang kemuncak itu yang bukan sahaja mendedahkan FAM dan ahli gabungan serta semua pihak berkepentingan kepada idea terkini, malahan turut menyumbang kepada pelancongan sukan negara menerusi kehadiran ramai perwakilan dari luar negara.

Edisi kedua dianjurkan susulan kejayaan penganjuran julung kali WFS Asia di sini, yang dihadiri lebih 1,000 perwakilan dari 60 negara dengan pelbagai latar belakang dalam industri bola sepak, termasuk pembuat dasar di peringkat negara dan kelab, penaja dan pengamal media.

Terdahulu, Hamidin menerima kunjungan hormat pengurusan tertinggi WFS Asia yang diketuai Ketua Pegawai Eksekutifnya, R. Mohan di Wisma FAM di Kelana Jaya, hari ini.

-- BERNAMA
       Berita Utama Terdahulu