Bekas gimnas Rachel menang tanpa bertanding jawatan Presiden MGF [ 2m ago ]

JUST IN / TERBAHARU

5m ago

Lima pekerja am terpijak tumpahan merkuri di HTJ

Kita mendapati terdapat  sedikit kesan bahan tersebut di atas lantai yang disyaki dari termometer yang pecah. Bagaimanapun, kita tidak menemukan sisa-sisa termometer tersebut.

6m ago

Polis tahan along disyaki buat ugutan jenayah

“Berdasarkan siasatan awal polis mendapati mangsa yang berusia 28 tahun, membuat pinjaman wang dengan faedah sebanyak RM14,000 daripada suspek pada tahun 2015 dan telah membayar balik sebanyak RM40,000 termasuk bunga.

8m ago

Dua remaja lelaki geng samun kedai serbaneka di tahan

Apabila mangsa enggan menyerahkan duit berkenaan, seorang daripada suspek bertindak memukul menggunakan helmet serta pisau yang diacu dan mengenai tangan pekerja tersebut.

17m ago

Former gymnast's Rachel wins MGF presidency unopposed

KUALA LUMPUR, Feb 23 (Bernama) -- Former national gymnast Rachel Lau was made Malaysian Gymnastic Federation (MGF) president when she won the post unopposed for the 2019-2021 term in the Annual General Meeting (AGM) held today.

26m ago

Over 2,000 JBPM vacancies need to be filled - Zuraida

SEBERANG JAYA, Feb 23 (Bernama) -- Housing and Local Government Minister Zuraida Kamaruddin today urged youths and women to join the Fire and Rescue Department of Malaysia (JBPM) which currently has over 2,000 vacancies to be filled.

32m ago

ASEAN raih manfaat daripada ketegangan perdagangan AS-China - pakar ekonomi

Syarikat teknologi multinasional memindahkan sebahagian daripada pengeluaran mereka dan mewujudkan kilang baharu di Asia Tenggara. Ini menunjukkan syarikat besar memilih untuk berpindah keluar berbanding menghadapi perang perdagangan itu.

33m ago

Calon PH DUN Semenyih mampu interaksi dan sampaikan ceramah dengan baik

Ketika ini keadaannya adalah 60:40 dengan calon PH mendahului berdasarkan maklum balas pengundi, yang diperoleh jentera kami yang membuat panggilan telefon.

44m ago

Penglibatan SPRM kukuhkan integriti pelaksanaan RCP di pantai timur Sabah

SANDAKAN, 23 Feb (Bernama) -- Penglibatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam menjayakan pusat pemeriksaan daratan (RCP) di Kalabakan, Tawau, berupaya mengukuhkan integriti pelaksanaan pusat itu, sekali gus Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) akan membuka sebuah RCP di Beluran hujung bulan ini.

46m ago

Tiga remaja tercicir sekolah antara enam ditahan polis

Pemeriksaan mendapati dua daripadanya berusia 17 tahun tidak bersekolah dan mereka yang berasal dari Sik sanggup ke Sungai Petani semata-mata untuk merempit.

49m ago

Amend existing laws or introduce new one to prevent release of prohibited fish species into rivers - Salahuddin

SERDANG,  Feb 23  (Bernama) -- The Agriculture and Agro-based Industry Ministry is prepared to either amend existing laws or introduce new law to prevent the release of prohibited fish species into rivers, lakes and mining pools in the country.