Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

Bantuan lori tangki air SAINS kepada Air Selangor


Tarikh kemaskini: 20/07/2019

SEREMBAN, 20 Julai (Bernama) — Syarikat Air Negeri Sembilan (SAINS) akan menghantar dua buah lori tangki berkapasiti 2,000 gelen setiap satu bagi membantu Pengurusan Air Selangor Sdn. Bhd. (Air Selangor) susulan pencemaran bau yang berlaku di Sungai Selangor semalam.

Ketua Bahagian Perhubungan Awam Sains Norzita Ismail berkata Sains akan sama-sama membantu rakan Air Selangor yang lain dalam membuat pengagihan bekalan air ke kawasan terjejas di sekitar Wilayah Kuala Lumpur, Petaling, Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Gombak dan Hulu Langat.

“Ia melibatkan kira-kira 1,166,842 akaun... Usaha sama ini adalah selaras dengan Memorandum Persefahaman Antara Operator di Malaysia. 

“Semoga dengan usaha SAINS ini dapat membantu Air Selangor dalam menangani isu permasalahan bekalan air ini,” katanya dalam kenyataan hari ini. 

Sains akan mengadakan sesi pelepasan lori tanker pukul 4 petang ini di Bangunan Ibu Pejabat Sains Seremban 2 di sini. 

Susulan pencemaran bau yang berlaku di Sungai Selangor semalam, telah menyebabkan tiga loji utama di Selangor iaitu Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1), SSP2 dan SSP3 dihenti tugas.

— BERNAMA 

 

 


 

   

 
 
     
   
 

Peserta program bimbingan INSKEN raih jualan RM8.89 juta

 
     

Lapan nelayan hilang di perairan Tambisan

 
     

Polis siasat pagar rumah wartawan disimbah cat merah

 
     

Sekolah Tamil pupuk perpaduan menerusi sambutan Ponggal

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2020 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel