Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

740 membida nombor pendaftaran kenderaan siri ALL setakat petang ini


Tarikh kemaskini: 19/09/2019

IPOH, 19 Sept -- Sejumlah 740 orang telah membida nombor pendaftaran kenderaan untuk negeri Perak, siri ‘ALL’ yang mula dibuka hari ini setakat pukul 4.30 petang.

Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perak Severinus Tukah berkata kutipan bidaan tempahan bagi nombor pendaftaran siri itu melalui Sistem Bidaan Nombor Pendaftaran Kenderaan Dalam Talian (JPJeBid) yang dibuka selama lima hari itu hampir mencecah sasaran pada hari pertama iaitu melebihi RM900,000.

“Jumlah kutipan ini melibatkan sebanyak 3,142 transaksi setakat petang ini,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata nombor pendaftaran ALL 1 semestinya mencatat bidaan tertinggi namun nilai bidaan tidak dapat dipastikan kerana bidaan akan sentiasa meningkat dari semasa ke semasa.

JPJ Perak membuka bidaan tempahan bagi nombor pendaftaran kenderaan siri ALL kepada orang awam bermula hari ini hingga Isnin hadapan dan menyasarkan bidaan keseluruhan bagi siri itu melebihi RM1 juta melalui pelaksanaan kali pertama JPJeBid di negeri ini.

Sebelum ini, siri nombor pendaftaran yang lepas yang dibida secara manual iaitu AKU mengutip RM3.1 juta dan merupakan kutipan tertinggi bagi JPJ Perak setakat ini.

Selain itu, nilai bidaan dan jualan bagi siri ALA pula merekodkan RM1.6 juta diikuti ALE sebanyak RM1.1 juta.

Orang ramai yang berminat boleh membida nombor yang diminati dengan bayaran Fi Perkhidmatan sebanyak RM10 untuk mengakses sistem secara dalam talian menggunakan aplikasi JPJebid atau melalui portal https://jpjebid.jpj gov.my/ebid/.

-- BERNAMA

   

 
 
     
   
 

Kematian pesakit Zika di Perak mungkin akibat virus tempatan

 
     

PM: Kerajaan akan kaji sistem rel dan contohi kecekapan Stesen Tokyo

 
     

15,000 dijangka hadir majlis rumah terbuka Deepavali di Ipoh

 
     

Ubah suai program di IPT untuk kurangkan kadar pengangguran

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2019 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel