Laman Utama  I  Berita Utara  I  Berita Selatan  I  Berita Timur  I  Berita Tengah  I Sabah & Sarawak  I  English Version I  BERNAMA.COM
 
 

UTHM dekati Orang Asli Sungai Layau menerusi program Sosio-education University Lab for Orang Asli

BATU PAHAT, 24 Jan (Bernama) – Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah mendekati dan menyumbang bakti kepada masyarakat Kampung Orang Asli Sungai Layau, Kota Tinggi, menerusi program Sosio-education University Lab for Orang Asli, mulai 17 hingga 19 Jan lepas.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UTHM Prof Madya Dr Afandi Ahmad berkata program berkenaan merupakan kesinambungan program Swadaya Desa yang diadakan di perkampungan Orang Asli Kanaq, Sungai Selangi, Mawai, Kota Tinggi, akhir tahun lepas.....

[ berita penuh ]

 

Melaka cadang wujud tabung amanah nelayan


ALOR GAJAH, 23 JAN (Bernama) -- Kerajaan negeri Melaka bercadang mewujudkan Tabung Amanah Nelayan yang akan berfungsi sebagai tunai runcit untuk digunakan bagi membantu nelayan dalam kecemasan atau dilanda bencana.

 
 

Polis Johor akan lancar beberapa operasi sempena Tahun Baharu Cina


JOHOR BAHRU, 23 Jan (Bernama) -- Kelab malam dan premis perjudian ialah antara sasaran Polis Johor dalam beberapa operasi yang akan diadakan sempena Tahun Baharu Cina akan datang.

 
 

Pembantu kedai mengaku tidak bersalah sebabkan kecederaan guru


MELAKA, 23 Jan (Bernama) -- Seorang pembantu kedai alat perkakasan mengaku tidak bersalah atas tuduhan menyebabkan kecederaan ke atas seorang guru di Krubong di sini, tahun lepas.

 
 

Dua majikan didenda RM2,500 kerana gagal hantar laporan kemalangan pekerja kepada Perkeso


JOHOR BAHRU, 22 Jan (Bernama) -- Dua majikan masing-masing didenda RM2,500 oleh Mahkamah Majistret, di sini hari ini, selepas mengaku bersalah terhadap pertuduhan gagal menghantar laporan kemalangan pekerja kepada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso).

 
 

UMNO Johor kekal kukuh, terpulang kepada Abdul Latiff untuk bersama - Samsolbari


UMNO masih utuh di peringkat akar umbi. Kita berbangga walau apa pun tekanan diberikan kepada UMNO, parti masih kekal wujud,” katanya dan menambah parti itu kini perlu mensasarkan kemenangan dalam pilihan raya akan datang dengan kembali memenangi hati masyarakat.

 
 

Bersatu Melaka yakin masalah diselesaikan melalui rundingan


Semua parti ada masalah (masing-masing) namun yang penting adalah bagaimana kita mengatasinya dan saya yakin bahawa setiap isu berbangkit dapat diselesaikan dengan baik melalui kaedah perbincangan.

 
 

Kerajaan salur RM8.7 juta bantuan awal persekolahan di Melaka


Pemberian bantuan ini sedikit sebanyak diharap dapat meringankan beban perbelanjaan pada awal tahun yang ditanggung oleh ibu bapa atau penjaga membeli kelengkapan dan membayar yuran persekolahan.

 
 

Polis Johor tumpaskan dua sindiket dadah dalam serbuan di Muar, BP


JOHOR BAHRU, 20 Jan (Bernama) -- Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Johor menumpaskan dua sindiket pengedaran dadah dan merampas pelbagai dadah bernilai RM351,870 dalam empat serbuan berasingan di Muar dan Batu Pahat.

 
 

Dondang Sayang: Melaka usaha tarik minat golongan muda


MELAKA, 20 Jan (Bernama) -- Kerajaan negeri berhasrat untuk menarik lebih ramai penyertaan golongan muda dalam persembahan Dondang Sayang agar khazanah negara itu terus kekal relevan dan tidak hilang ditelan zaman. 

 
 

Johor tumpu aspek pembangunan sukan di sekolah bagi lahirkan ramai atlet


BATU PAHAT, 20 Jan (Bernama) -- Kerajaan Negeri akan menumpukan aspek pembangunan sukan di sekolah negeri ini bagi melahirkan lebih ramai atlet berkebolehan pada masa akan datang.

 
 
 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 -


 
 
     
   
 

Sultan Nazrin perkenan pengerusi jawatankuasa masjid, surau digantung tugas

 
     

Setahun Berbasikal: Tiga anak Malaysia tiba di tanah air

 
     

Penduduk luar bandar mahu keupayaan komunikasi ditingkatkan

 
     

Kapal Jepun JMSDF berlabuh di Pelabuhan Klang

 
     
 
     
 

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 
     
     
   
   
     
     
     
   
     
   
     
 

 
© 2018 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 35.0.1 & Internet Explorer 8.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel