SUKAN

Terbuka India: Aaron-Wooi Yik tewas kepada beregu China

22/01/2023 06:59 PM

NEW DELHI, 22 Jan (Bernama) -- Juara dunia Aaron Chia-Soh Wooi Yik tewas dalam perlawanan akhir beregu lelaki Terbuka India di sini, hari ini.  

 Beregu utama kebangsaan itu kecundang selepas aksi 63 minit, 21-14, 19-21, 18-21, ketika menentang Liang Wei Keng dan Wang Chang dari China di Dewan Tertutup K.D. Jadhav.

Walaupun pasangan Malaysia itu memberi saingan hebat, aksi permainan pantas ditampilkan beregu China akhirnya menundukkan mereka. 

Wooi Yik berkata beliau dan Aaron telah memberikan yang terbaik namun pemain China mempunyai kelebihan dari segi kepantasan.

Gandingan Malaysia itu berkata mereka tidak akan membiarkan kekalahan di India itu mengganggu fokus mereka pada acara seterusnya dan persediaan untuk kelayakan Sukan Olimpik di Paris tahun depan.

“Penting untuk terus yakin pada diri kami sendiri,” kata Aaron.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan RM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2023 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan