Sukar panggil kerabat diraja Arab Saudi beri keterangan mengenai derma RM2.6 bilion - Najib [ 5m ago ]

Mohd Shafie terima kunjungan hormat Duta Besar Uzbekistan

Tarikh kemaskini: 12/07/2019
Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal (kanan) ketika menerima kunjungan hormat Duta Besar Uzbekistan ke Malaysia, Ravshan Usmanov di pejabat beliau di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah (PPNS) hari ini.
KOTA KINABALU, 12 Julai (Bernama) -- Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal hari ini menerima kunjungan hormat Duta Besar Uzbekistan ke Malaysia, Ravshan Usmanov yang bertujuan untuk merapatkan lagi hubungan kedua-dua pihak.

Diiringi delegasinya, Ravshan disambut Mohd Shafie di pejabat beliau pada 4.00 petang dan pertemuan itu berlangsung kira-kira satu jam.

Bercakap kepada pemberita selepas pertemuan itu, Mohd Shafie berkata, selain untuk mengeratkan lagi hubungan sedia ada, perkara yang dibincangkan pada pertemuan itu adalah beberapa bentuk kerjasama yang boleh dilaksanakan oleh kedua-dua pihak.

“Contohnya, kita berbincang mengenai sektor pelancongan kerana Sabah mempunyai banyak tempat yang menarik. Kita juga bercakap mengenai produk pembuatan seperti kraftangan kerana kita tahu masyarakat Uzbekistan mempunyai kepakaran dalam bidang berkenaan dan kita boleh belajar daripada mereka,” katanya.

Mohd Shafie berkata, pada perjumpaan itu beliau juga menjelaskan mengenai pelbagai peluang pelaburan berpotensi yang ada di Sabah.

-- BERNAMA       Berita Utama Terdahulu