KUALA LUMPUR, 7 April (Bernama) -- Ribut petir, hujan lebat dan angin kencang dijangka melanda beberapa negeri dan Wilayah Persekutuan Labuan hingga 5 petang ini, menurut Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia).
MetMalaysia dalam kenyataan hari ini memaklumkan keadaan cuaca itu dijangka berlaku di Perak (Hulu Perak, Kuala Kangsar, Kinta, Kampar dan Batang Padang), Kelantan (Jeli, Tanah Merah, Machang, Pasir Puteh, Kuala Krai dan Gua Musang) dan Terengganu (Besut, Setiu, Hulu Terengganu, Dungun dan Kemaman),
Amaran sama turut dikeluarkan bagi Pahang (Tanah Tinggi Cameron, Lipis, Jerantut, Kuantan, Pekan dan Rompin) dan Johor (Tangkak, Muar, Mersing, Kulai, Kota Tinggi dan Johor Bahru).
Di Sarawak, kawasan terlibat termasuk Sarikei (Meradong), Sibu (Sibu dan Selangau), Mukah, Kapit (Song, Kapit dan Bukit Mabong), Bintulu (Tatau dan Sebauh) dan Limbang, manakala di Sabah membabitkan Pedalaman (Sipitang, Kuala Penyu, Beaufort dan Tambunan) dan Pantai Barat.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial