WASHINGTON, 23 Jun (Bernama-Anadolu) -- Perlawanan Piala Dunia FIFA 2026 antara Perancis dan Iraq terpaksa ditangguhkan sebaik tamat babak pertama pada Isnin susulan cuaca buruk di Philadelphia, Pennsylvania, lapor Anadolu Ajansi.
Pihak pengurusan stadium mengeluarkan amaran mengenai ribut petir ketika waktu rehat separuh masa, menyebabkan permulaan babak kedua ditunda demi keselamatan pemain, pegawai dan penonton.
Menerusi pengumuman yang dibuat melalui sistem siar raya, penonton diarahkan meninggalkan kawasan tempat duduk terbuka dan berlindung di kawasan berbumbung di dalam stadium.
"Sila tinggalkan kawasan tempat duduk terbuka dan berlindung di dalam stadium mengikut arahan petugas stadium. Ribut petir kuat sedang menghampiri," menurut mesej yang dipaparkan pada papan skor stadium.
Ribuan penyokong yang memenuhi stadium dilihat beredar dari tempat duduk masing-masing dan menuju ke kawasan berbumbung, kebanyakannya memakai baju hujan.
Ketika perlawanan dihentikan, Perancis mendahului 1-0 menerusi jaringan penyerang sensasi Kylian Mbappe pada minit ke-14.
-- BERNAMA-ANADOLU
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial