Seorang Remaja Maut, Dua Selamat Dalam Kemalangan Di Machang

24/02/2025 09:01 AM

KOTA BHARU, 24 Feb (Bernama) -- Seorang remaja maut, manakala dua lagi rakannya terselamat dalam kemalangan apabila kereta yang dinaiki mereka terbabas di tepi jalan dekat Kampung Jalan Pulai Chondong di Machang, awal pagi tadi.

Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan I Mohd Nazri Taib berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 3.34 pagi dan enam anggota daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ketereh telah bergegas ke lokasi kejadian.

“Setibanya pasukan di lokasi kejadian dengan jarak 16 kilometer, didapati benar berlaku kemalangan jalan raya melibatkan sebuah kereta jenis Honda Jazz, terbabas di tepi jalan yang dinaiki tiga lelaki dan kesemua mereka berusia 18 tahun.

“Bagaimanapun, dua mangsa telah keluar sendiri dengan selamat, manakala seorang lagi mangsa yang tersepit disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Machang dan diserahkan kepada pihak polis untuk proses selanjutnya.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2025 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan