ALOR GAJAH, 12 April (Bernama) -- Konsep Melaka Sayang Rakyat (MeSRa) semakin diterima ramai selepas ia mula diperkenalkan tahun lepas, kata Ketua Menteri Datuk Seri Ab Rauf Yusoh.
Beliau berkata ia terbukti dengan kehadiran ramai pengunjung ke rumah terbuka anjurannya di Masjid Tanah di sini hari ini.
“Di bawah payung Melaka Sayang Rakyat ini kita meraikan rakyat Melaka untuk bersama-sama menyambung silaturahim dalam satu majlis rumah terbuka yang kita isikan dengan penuh keharmonian dan persaudaraan antara kaum.
“Kita lihat hari ini ramai kaum Melayu, Cina dan India datang meraikannya,” katanya ketika ditemui pemberita pada majlis berkenaan di Masjid Tanah di sini hari ini.
Hadir sama Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dengan pelbagai juadah tradisi dihidangkan kepada tetamu.
-- BERNAMA
BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).
Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial