Remaja Hilang Disyaki Lemas Ketika Memancing Di Sungai Kuantan

09/07/2025 09:48 AM

KUANTAN, 9 Julai (Bernama) -- Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun dikhuatiri lemas ketika memancing di Sungai Kuantan berhampiran Jalan Indera Mahkota 15/7, Bandar Indera Mahkota di sini, petang semalam.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kuantan Superintenden Mohd Adli Mat Daud berkata mangsa, Mohamad Isyraf Danish Razmi dipercayai turun ke gigi air untuk menarik tali pancing yang tersekat sebelum hilang daripada pandangan tiga rakannya.

Beliau berkata pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu kira-kira pukul 7.30 malam sebelum mengaktifkan Operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) serta Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM).

“Pos Kawalan Tempat Kejadian (PKTK) telah ditubuhkan di lokasi dan operasi SAR kini sedang giat dijalankan. Operasi membabitkan seorang pegawai dan 10 anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan serta dua pegawai dan lapan anggota JBPM,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohd Adli turut menasihatkan orang awam agar tidak menghampiri lokasi kejadian bagi menjamin keselamatan dan kelancaran operasi SAR.

-- BERNAMA


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2025 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan