WILAYAH - SARAWAK > BERITA

Ribut Petir, Hujan Lebat Di Empat Negeri Hingga 1 Pagi

19/05/2026 09:15 PM

KUALA LUMPUR, 19 Mei (Bernama) -- Ribut petir, hujan lebat dan angin kencang dijangka melanda empat negeri hingga 1 pagi ini. 

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) dalam satu kenyataan memaklumkan keadaan cuaca buruk itu dijangka berlaku di Terengganu melibatkan kawasan Kemaman, manakala di Pahang melibatkan Raub, Jerantut, Temerloh dan Maran.

Cuaca sama turut dijangka melanda Johor di kawasan Segamat, Kluang dan Mersing.

Di Sarawak pula, amaran dikeluarkan bagi kawasan Sarikei (Julau), Sibu, Mukah (Dalat dan Mukah), Kapit (Song dan Kapit), Bintulu (Tatau dan Sebauh), Miri (Beluru, Telang Usan dan Marudi) serta Limbang.

-- BERNAMA

 

 


BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor Bahru), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan FM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

© 2026 BERNAMA   • Penafian   • Dasar Privasi   • Dasar Keselamatan