BERITA TERKINI   Pembangunan solar terapung hidro hibrid dan hab hidrogen hijau di Kenyir berpotensi tarik pelaburan serantau dan antarabangsa – PM Anwar | Pembangunan solar terapung hidro hibrid hab hidrogen hijau di Kenyir buka ruang anak tempatan terima pendidikan TVET oleh Petronas dan TNB - PM Anwar | Forest Research Institute Malaysia Forest Park Selangor (FRIM FPS) disenarai sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO - MOTAC | 

Maxim Group Laksana Perjanjian Kemudahan Perbankan Bernilai RM76 Juta Untuk Beli Tanah

KUALA LUMPUR, 28 Okt (Bernama) -- Anak syarikat milik 70 peratus Maxim Global Bhd, Maxim Icon Sdn Bhd melaksanakan perjanjian kemudahan perbankan dengan Maybank Islamic Bhd bernilai RM76 juta.

Dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini, pemaju hartanah itu berkata pinjaman berkenaan akan membiayai sebahagian daripada pembelian dua bidang tanah pegangan kekal dengan gabungan keluasan 2.35 hektar (5.81 ekar) di Mukim Damansara, Selangor.

“Kemudahan ini akan menyebabkan kumpulan menanggung perbelanjaan faedah, yang akan memberi kesan kepada pendapatan kerana ini sama ada untung atau rugi.

“Bagaimanapun, kos ini dijangka dapat diimbangi oleh perolehan yang dijana daripada pembangunan tanah berkenaan,” katanya.

Menurutnya pengurusan menjangkakan pembangunan itu akan menyumbang secara positif kepada pendapatan Maxim Group pada masa hadapan.

-- BERNAMA