MTW2019 Kick off today [ 4h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Kerajaan disaran wujud rebat cukai dan insentif bagi pengimportan peralatan perlindungan diri pekerja

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Kerajaan disaran memperkenalkan rebat cukai dan lain-lain insentif bagi pengimportan serta pembuatan peralatan perlindungan diri (PPE), yang pastinya akan dapat menggalakkan lebih ramai majikan meningkatkan inisiatif bagi melindungi para pekerja mereka.

Kesedaran mengenai kanser masih kurang di kalangan golongan muda

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Kesedaran tentang pentingnya pemeriksaan awal bagi mencegah kanser masih kurang di kalangan rakyat Malaysia terutama mereka yang masih muda.

Gempa bumi kuat gegar berhampiran pantai barat Honshu, Jepun

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Gempa bumi kuat bermagnitud 6.3 pada skala Ritcher berlaku berhampiran pantai barat Honshu, Jepun pada pukul 9.22 malam ini.

Dr Mahathir ketuai delegasi Malaysia ke Sidang Kemuncak ASEAN ke-34 di Bangkok

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad akan mengetuai delegasi Malaysia ke Sidang Kemuncak Asean ke-34, serta Sidang Kemuncak yang berkaitan di Bangkok, Thailand, dari 20 sehingga 23 Jun ini.

"Atm beras" bantu golongan kurang mampu

TAPAH, 18 Jun (Bernama) -- Seramai 100 orang dari golongan kurang berkemampuan dari Dewan Undangan Negeri (DUN) Chenderiang menerima sumbangan beras secara percuma sebanyak dua kilogram setiap minggu menerusi 'ATM beras'.  

MAIWP bakal perkenal konsep penilaian murid terhadap guru

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) bakal memperkenalkan konsep penilaian murid terhadap guru bertujuan menambah kualiti pembelajaran dan pengajaran di semua institusi pendidikan di bawah majlis berkenaan.

Agong harap lawatan ke UAE rintis laluan pertingkatkan peluang ekonomi

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berharap lawatan khas tiga hari baginda ke Emiriah Arab Bersatu (UAE) yang berakhir Jumaat lepas, akan merintis laluan ke arah kerjasama ekonomi yang lebih  baik antara Malaysia dan negara Teluk Arab itu.