Mangsa banjir di Perak berkurangan setakat 12 tengah hari [ 1h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Mangsa banjir di Perak berkurangan setakat 12 tengah hari

IPOH, 20 Okt -- Mangsa banjir di Perak berkurangan kepada 219 orang setakat tengah hari ini berbanding 241 mangsa, pagi tadi.

11,050 karton rokok tidak sah bernilai RM2.06 juta dirampas

JOHOR BAHRU, 20 Okt -- Polis Marin mematahkan cubaan membawa 11,050 karton rokok tidak sah pelbagai jenis bernilai RM2.06 juta di tepi Lebuhraya Pasir Gudang, di sini, semalam.

Pengumuman berhubung tanah Kampung Baru Khamis ini

KUALA LUMPUR, 20 Okt -- Satu pengumuman terperinci berhubung pengambilan tanah Kampung Baru akan dibuat pada Khamis ini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di sini, kata Menteri Wilayah Persekutan Khalid Abdul Samad.

MB Perak sertai konvoi motosikal sekitar bandar raya Ipoh

IPOH, 20 Okt -- Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dan isteri Datin Seri Dr Nomee Ashikin Mohamed Radzi hari ini meluangkan masa selama sejam menyertai konvoi motosikal berkuasa tinggi mengelilingi bandar raya Ipoh sejauh kira-kira 30 kilometer.

Batik Langkawi tawan hati Cody Walker

LANGKAWI, 20 Okt -- Kunjungan pelakon Hollywood, Cody Walker selama dua hari ke pulau pelancongan ini baru-baru ini turut memperkenalkannya kepada keindahan batik Langkawi.

K'jaan akan laksana pembangunan infrastruktur dirancang di Kelantan - Baru Bian

KOTA BHARU, 20 Okt -- Kementerian Kerja Raya memberi jaminan akan melaksanakan pembangunan infrastruktur yang telah dirancang di Kelantan sekali gus menolak dakwaan negeri ini dipinggirkan.

Ibu tunggal rayu sumbangan urus anak terlantar hampir 14 tahun

KOTA BHARU, 20 Okt -- Seorang ibu tunggal yang tiada pendapatan merayu bantuan orang ramai bagi meringankan beban yang dialami demi menguruskan keperluan anaknya yang terlantar hampir 14 tahun.