Malik Streams' unit opens 5th money exchange outlet [ 2m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


LRA Sungai Dua lokasi lawatan teknikal Ekspo Asiawater 2020

BUTTERWORTH, 18 April (Bernama) -- Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Dua di Seberang Prai akan menjadi tapak lawatan teknikal industri bagi Forum dan Ekspo Asiawater 2020 tahun depan.

Tapak hospital baharu di Kampar dikenal pasti

KAMPAR, 18 April (Bernama) -- Kementerian Kesihatan telah mengenal pasti tapak yang sesuai bagi projek pembinaan hospital baharu di daerah Kampar, kata Timbalan Menteri Kesihatan Dr Lee Boon Chye.

RCI Wang Kelian: Nama dalang diserah kepada pihak berkuasa

PUTRAJAYA, 18 April (Bernama) -- Senarai individu yang disyaki sebagai dalang membawa masuk pendatang tanpa izin ke Wang Kelian, Perlis, telah diserahkan kepada pihak berkuasa untuk tindakan, kata saksi keenam Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) mengenai penemuan kem penempatan sementara dan kubur di Wang Kelian. 

Biar 5G jadi satu lagi peristiwa penting ke arah Malaysia yang lebih hebat - Gobind

PUTRAJAYA, 18 April (Bernama) -- Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo mahu teknologi generasi kelima atau lebih dikenali sebagai 5G menjadi satu lagi peristiwa penting ke arah Malaysia yang lebih hebat.

Kerajaan pastikan harga teknologi 5G munasabah - Gobind

PUTRAJAYA, 18 April (Bernama) -- Kerajaan akan memastikan harga rangkaian teknologi generasi kelima (5G) yang bakal ditetapkan oleh syarikat telekomunikasi adalah munasabah, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo.

Pembaharuan lebih besar dalam pendidikan negara tidak lama lagi - Dr Mahathir

KUALA LUMPUR, 18 Mac (Bernama) -- Kerajaan akan meningkatkan usaha bagi melaksanakan pembaharuan lebih besar dalam sistem pendidikan yang antara lain menyentuh bahasa Inggeris, kualiti guru dan kebolehpasaran graduan, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

Raja Perlis harap nilai perpaduan diberi penekanan di sekolah

KANGAR, 18 April (Bernama) -- Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail berharap Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan serta mata pelajaran Sejarah diberi penekanan di sekolah sebagai pemangkin perpaduan rakyat.