KTMB sasar pendapatan daripada segmen bukan tambang meningkat kepada 30 peratus pada 2030 [ 26m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Lori Kontena Terbabas: Trafik sesak di lebuh raya PLUS arah selatan dekat Sungkai

IPOH, 29 Jan  -- Aliran trafik arah selatan sesak sepanjang 13 kilometer susulan kemalangan membabitkan sebuah lori kontena di KM363.5 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, berhampiran Sungkai, pagi tadi.

Lelaki mengaku tidak bersalah tipu ahli perniagaan RM907,700 untuk 'Datuk Seri'

KUALA LUMPUR, 29 Jan  — Seorang lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Selayang di sini hari ini atas pertuduhan menipu seorang ahli perniagaan berjumlah RM907,700 bagi mendapatkan gelaran ‘Datuk Seri’ dan ‘Datuk’.

Agong sekali lagi periksa mangsa kemalangan

KUALA LUMPUR, 29 Jan  -- Keprihatinan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah terhadap rakyat tanpa mengira waktu dan tempat sememangnya tidak boleh dinafikan.

Koronavirus: UUM saring pelajar dari China

ALOR SETAR, 29 Jan  -- Universiti Utara Malaysia (UUM) akan menyaring semula tahap kesihatan pelajar warga China yang baru tiba walaupun telah melalui prosedur itu di pintu masuk negara ini sebagai langkah berwaspada terhadap jangkitan novel koronavirus.

Bekas pengurus PAIP didakwa terima rasuah RM44,700

KUANTAN, 29 Jan  -- Bekas pengurus perolehan Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini, atas 22 pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM44,700 selama lebih setahun bermula 2017. 

Salur maklumat awal bantu rakyat Melaka bersedia hadapi catuan air

MELAKA, 29 Jan  -- Penyaluran maklumat awal telah banyak membantu rakyat di negeri ini melakukan persediaan bagi menghadapi catuan bekalan air bermula hari ini antaranya dengan menyimpan air mencukupi untuk kegunaan harian.

SPR pamer rang daftar pemilih suku keempat 2019 esok

KUALA LUMPUR, 29 Jan  -- Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menerima 27,345 permohonan pendaftaran pemilih baharu daripada warganegara yang layak sepanjang suku keempat tahun 2019.