Kemas' role must be in sync with society's needs - Dr Mahathir [ 6m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


MBFM diharap bantu jana pendapatan ibu tunggal di Johor

Saya turut mahu penglibatan sama MBFM dan bekerjasama dengan Institut integriti Kepimpinan dan Latihan Semangat Dato' Onn (IKLAS) dan Pusat Pembangunan Belia bukan sahaja di Felda ini tetapi kita minta MBFM susun program di Felda dalam seluruh Johor.

Jerip janji peruntukan RM500,000 untuk projek Pusat Kebudayaan KBA

KUCHING, 23 Feb (Bernama) -- Menteri Muda Penangkutan negeri, Datuk Dr Dr Jerip Susil menjanjikan peruntukan sebanyak RM500,000 untuk fasa pertama projek Pusat Kebudayaan Persatuan Kuching Biperoh (KBA).

Kempen kesedaran elak jadi mangsa Macau scam perlu disebar luas - Lee

MUAR, 23 Feb (Bernama) -- Kempen kesedaran mengenai pencegahan menjadi mangsa penipuan Macau scam perlu disebar luas dan diperhebatkan di segenap peringkat masyarakat bagi memastikan orang ramai tidak mudah tertipu dengan taktik sindiket terbabit.

Jadi`busy body' untuk bantu elak kes penderaan - Hannah

Banyak kes yang kita pergi, apabila ada kematian, saudara mara akan cakap terdengar anak menangis. Bermaksud orang terdekat tahu, tapi mereka rasa ‘nothing will happen’. Jadi kita minta orang terdekat seperti jiran, cikgu dan saudara mara untuk laporkan.

Pelajar IPG terima elaun akhir bulan ini

Elaun sedang dimasukkan ke dalam akaun pelajar dan kesemua pelajar akan menerima selewat-lewatnya sebelum akhir bulan Februari 2019.

Selaraskan peranan kemas dengan keperluan masyarakat - Dr Mahathir

Warga Kemas perlu melakukan perubahan, fleksibel dalam setiap tindakan serta memberi fokus sepenuhnya terhadap penyampaian perkhidmatan yang terbaik selaras dengan aspirasi jabatan sebagai penggerak kesejahteraan masyarakat luar bandar.

Wanita PKR gesa segera gubal Akta Gangguan Seksual

MELAKA, 23 Feb (Bernama) -- Pergerakan Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) menggesa kerajaan agar mempercepatkan usaha untuk menggubal Akta Gangguan Seksual bagi memastikan golongan wanita terus dilindungi daripada gejala itu.