Pergolakan dalam persatuan tidak harus jejas atlet - Steven Sim [ 3m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


JPN lapor polis isu gambar ibu pejabat diserbu pendatang asing

PUTRAJAYA, 23 Julai (Bernama) -- Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) hari ini membuat laporan polis berhubung penularan gambar di media sosial yang mendakwa ibu pejabatnya di sini diserbu pendatang asing untuk mendapatkan status kewarganegaraan.

Remaja terpotong kepala zakar ketika berkhatan peroleh pampasan RM150,000

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Remaja berumur 19 tahun yang terpotong kepala alat sulitnya ketika berkhatan hari ini berjaya memperoleh pampasan RM150,000 atas kecatatan kekal yang dialaminya selepas kes samannya terhadap seorang pembantu perubatan hospital kerajaan berjaya diselesaikan secara baik di Mahkamah Tinggi di sini. 

Rakaman CCTV tertakluk di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Sebarang rakaman video termasuk daripada kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan awam atau hak persendirian adalah tertakluk di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Akta 709), kata Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Eddin Syazlee Shith.

GROHE DAN DOMA Initiatives bincang impak IoT terhadap reka bentuk masa depan

KUALA LUMPUR, 23 Julai  (Bernama) -- GROHE DAN DOMA Initiatives  telah menganjurkan satu perbincangan panel mengenai kesan Internet of Things (IoT) terhadap masa depan seni bina dan reka bentuk.

Kertas siasatan kesalahan TNB kini di Jabatan Peguam Negara

BANGI, 23 Julai (Bernama) -- Kertas siasatan berhubung kesalahan Tenaga Nasional Berhad (TNB) dalam insiden bil pengguna melambung pada Mei lepas sudah diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk maklum balas, kata Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim Yeo Bee Yin.

Rosmah patuhi notis berkaitan pengisytiharan harta, tarik balik rayuan

PUTRAJAYA, 23 Julai (Bernama) -- Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menarik balik rayuan beliau berhubung notis untuk mewajibkannya mengisytihar pemerolehan harta antara 1 Jan 2009 dan 31 Dis 2017, berkaitan kes pengubahan wang haram.

Modul 'Advanced Passenger Screening' tapis pelawat asing dilaksana 2023

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Modul ‘Advanced Passenger Screening’ yang berupaya membuat tapisan awal terhadap pelawat asing dijangka diguna pakai sepenuhnya menjelang pertengahan 2023.