Warisan kecam tindakan pihak kaitkan dalam urusan melibatkan JPN - loretto [ 4m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Warisan kecam tindakan pihak kaitkan dalam urusan melibatkan JPN - loretto

Parti Warisan Sabah (Warisan) mengecam tindakan sesetengah pihak yang mengaitkan parti itu  dalam urusan yang melibatkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) seperti yang telah tular di media sosial. 

Ahmad Zahid gagal cubaan terakhir dapatkan pasport untuk tunai umrah

Mahkamah Persekutuan hari ini menolak rayuan bekas perdana menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi  untuk mendapatkan pasportnya daripada mahkamah untuk mengerjakan umrah di Makkah.

APMM Kuala Kedah tahan bot tangguk siput di Yan

Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Kuala Kedah hari ini menahan sebuah 'bot tangguk siput' di perairan Pulau Bunting, Yan kerana melanggar syarat lesen.

KPDNHEP Kelantan periksa 24,441 premis perniagaan, rekod 417 kes

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Kelantan telah memeriksa 24,441 premis perniagaan di seluruh negeri ini sejak Januari hingga semalam.

Peniaga patuh pada harga siling ditetapkan - Saifuddin Nasution

Para peniaga didapati bukan sahaja mematuhi harga siling yang ditetapkan semasa musim perayaan melalui inisiatif Skim Harga Maksimum Musim Perayaan (SHMMP), malah ada yang menjual dengan harga yang lebih murah.

MUET digunakan sejak 2017 kenal pasti tahap penguasaan guru Bahasa Inggeris

Ujian Bahasa Inggeris Universiti Malaysia (MUET) telah dipilih sebagai ujian untuk guru opsyen Bahasa Inggeris bagi mengenal pasti tahap penguasaan mereka sejak tahun 2017, kata Kementerian Pendidikan (KPM).

Pembeli NFC mempunyai kepakaran

Pembeli baharu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) mempunyai kepakaran dalam industri ruminan dan diyakini tidak akan terjebak dalam salah laku seperti dahulu, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Salahuddin Ayub.