Press Metal kuasai 25 peratus loji penapis aluminium Indonesia [ 3h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Ingatkan bangkai kerbau, rupanya mayat

KUANTAN, 15 Nov  -- "Saya ingatkan biawak sedang makan bangkai kerbau, tapi rupa-rupanya mayat," kata pesara Chan Ah Chai  yang menjumpai mayat seorang lelaki dalam keadaan terlentang di tanah miliknya hari ini. 

KPKT bangunkan kerangka Bandar Pintar Malaysia

IPOH, 15 Nov  -- Kerajaan persekutuan melalui Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) telah membangunkan kerangka bandar Pintar untuk Malaysia, kata Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad Baharuddin Shah.

Henry Golding tersenarai dalam Time 100 Next

KUALA LUMPUR, 15 Nov  -- Pelakon antarabangsa kelahiran Malaysia, Henry Golding terus mencipta kejayaan sendiri dan tersenarai dalam  senarai bintang meningkat naik, TIME 100 Next.   

Komitmen selamatkan Ulu Muda mesti disokong melalui perundangan ketat

GEORGE TOWN, 15 Nov  -- Komitmen yang bersungguh-sungguh untuk “Menyelamatkan Ulu Muda” di Kedah mesti disokong oleh undang-undang ketat yang jelas memperincikan terma, syarat-syarat dan jangka masa dalam konteks perundangan, kata Ketua Pegawai Eksekutuf Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBAPP) Datuk Jaseni Maidinsa.

Sarawak taja pelajar cemerlang ke institusi terkemuka luar negara

KUCHING, 15 Nov  -- Bagi merealisasikan matlamat menjadi hab pembangunan ekonomi di rantau ini, kerajaan negeri akan menaja anak Sarawak melanjutkan pelajaran ke institusi terkemuka di luar negara.

UMT sedia geran RM500,000 tingkatkan usaha pemuliharaan penyu

KUALA NERUS, 15 Nov  -- Usaha pemuliharaan haiwan purba, penyu yang juga ikon negeri ini sentiasa diberi perhatian dan keutamaan oleh Universiti Malaysia Terengganu (UMT).

Kanak-kanak autisme dikhuatiri lemas di Sungai Merab

KUALA LUMPUR, 15 Nov  -- Seorang kanak-kanak lelaki autisme dikhuatiri lemas, ketika sedang bermain di Sungai Merab, Kajang dekat sini, hari ini.