Rancangan Malaysia ke-12 perjelaskan lagi program WKB2030 [ 9m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Malaysia sedia bawa balik rakyat Malaysia di Wuhan

PUTRAJAYA, 29 Jan -- Malaysia bersedia untuk membawa pulang rakyat Malaysia yang kini berada di Wuhan berikutan wabak 2019 novel koronavirus jika dibenarkan kerajaan China, kata  Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Lori Kontena Terbabas: Trafik sesak di lebuh raya PLUS arah selatan dekat Sungkai

IPOH, 29 Jan  -- Aliran trafik arah selatan sesak sepanjang 13 kilometer susulan kemalangan membabitkan sebuah lori kontena di KM363.5 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, berhampiran Sungkai, pagi tadi.

Lelaki mengaku tidak bersalah tipu ahli perniagaan RM907,700 untuk 'Datuk Seri'

KUALA LUMPUR, 29 Jan  — Seorang lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Selayang di sini hari ini atas pertuduhan menipu seorang ahli perniagaan berjumlah RM907,700 bagi mendapatkan gelaran ‘Datuk Seri’ dan ‘Datuk’.

Agong sekali lagi periksa mangsa kemalangan

KUALA LUMPUR, 29 Jan  -- Keprihatinan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah terhadap rakyat tanpa mengira waktu dan tempat sememangnya tidak boleh dinafikan.

Koronavirus: UUM saring pelajar dari China

ALOR SETAR, 29 Jan  -- Universiti Utara Malaysia (UUM) akan menyaring semula tahap kesihatan pelajar warga China yang baru tiba walaupun telah melalui prosedur itu di pintu masuk negara ini sebagai langkah berwaspada terhadap jangkitan novel koronavirus.

Bekas pengurus PAIP didakwa terima rasuah RM44,700

KUANTAN, 29 Jan  -- Bekas pengurus perolehan Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini, atas 22 pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM44,700 selama lebih setahun bermula 2017. 

Salur maklumat awal bantu rakyat Melaka bersedia hadapi catuan air

MELAKA, 29 Jan  -- Penyaluran maklumat awal telah banyak membantu rakyat di negeri ini melakukan persediaan bagi menghadapi catuan bekalan air bermula hari ini antaranya dengan menyimpan air mencukupi untuk kegunaan harian.