Nekad berhenti kerja makan gaji, buka kedai kuih [ 14m ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Nekad berhenti kerja makan gaji, buka kedai kuih

KOTA BHARU, 16 Sept  -- Untuk berhenti daripada jawatan bergaji tetap dan berpencen, pastinya ia memerlukan tekad dan azam yang bersungguh untuk mencuba suatu bidang baharu yang berisiko, namun itulah yang dilakukan oleh Asiah Che Man, 42, dan Nurhidayawati Othman, 40, yang memilih untuk berhenti kerja makan gaji, dan mula berniaga.

Pelajar tahun dua cipta peranti anti dera, anti strok haba

Oleh Aisha Hani Nor Azmir

KUALA LUMPUR, 16 Sept  -- Siapa sangka pelajar berusia 14 tahun boleh membangunkan peranti inovatif yang mungkin dapat menangani isu sejagat seperti penderaan kanak-kanak dan pencegahan strok haba.

Kepelbagaian kaum dan budaya di Sarawak lambang perpaduan rakyat

KUALA LUMPUR, 16 Sept  -- Kepelbagaian kaum dan budaya di Sarawak antara lambang perpaduan, keharmonian dan kekuatan rakyat di negeri tersebut yang boleh dijadikan model terbaik masyarakat berbilang etnik yang ingin menikmati kemakmuran hidup bersama.

2,500 sertai larian dengan berpakaian tradisional di Jambatan

GEORGE TOWN, 16 Sept  -- Kira-kira 2,500 pelari yang lengkap memakai pakaian tradisional menyertai acara larian ‘LLM Maju Cultural Night Run’ yang bermula malam tadi dan berakhir awal pagi ini di Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah dekat sini.

Bersekongkol dengan penjenayah rentas sempadan cabuli hak rakyat dapatkan keselamatan

SANDAKAN, 16 Sept  -- Bersekongkol dengan penjenayah rentas sempadan mencabuli hak rakyat Malaysia untuk mendapatkan keselamatan, khususnya di pantai timur Sabah, kata Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Mohd Azis Jamman.

Seramai 254 orang agropreneur muda terima Geran Agropreneur Muda sejak Jan 2016 hingga April lalu

SEMPORNA, 16 Sept  -- Seramai 254 orang agropreneur muda di negara ini telah menerima kelulusan Geran Agropreneur Muda (GAM) bagi projek Mobile Food Kiosk (MFK) sejak 1 Jan 2016 hingga 30 April lepas berjumlah RM5.08 juta.

'Siaran Langsung Kebangsaan Pelbagai Bahasa Tanpa Henti Paling Lama' bermula 7 pagi di semua platform Bernama

KUALA LUMPUR, 16 Sept -- "Siaran Langsung Kebangsaan Pelbagai Bahasa Tanpa Henti Paling Lama" terbitan Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) yang bakal menyajikan pelbagai rancangan serta informasi berguna bersempena dengan Hari Malaysia bermula 7 pagi ini.