Sufficient water supply during drought in Selangor - MB [ 6h ago ]

Senarai Berita ARKIB

Am | Ekonomi | Politik | Sukan | Rencana | Dunia | MTDC


Fomema turun padang santuni gelandangan

KUALA LUMPUR, 25 Mac (Bernama) -- Agensi Pemantauan dan Pemeriksaan Perubatan Pekerja Asing (Fomema) menganjurkan program 'A Walk With Homeless' bagi menyantuni golongan gelandangan sekitar ibu kota, malam ini.

Memberdayakan komuniti pintar untuk menggalakkan digital ekonomi usahawan

KUCHING, 25 Mac (Bernama) -- Usaha untuk menjadikan Sarawak sebagai pusat digital serantau diteruskan menerusi Agenda Warisan Pintar Old Kuching bermula pada 25 hingga 31 Mac ini di sekitar tebingan Waterfront Kuching.

Hanya bayar RM11.2 juta untuk projek tiga lebuh raya - Mahkamah

GEORGE TOWN, March 25 (Bernama) -- Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hari ini memberitahu Mahkamah Tinggi di sini bahawa kerajaan negeri telah membuat bayaran RM11.2 juta kepada HSSI Sdn Bhd., selaku jurutera pemeriksa bebas, bagi projek tiga lebuh raya utama di negeri itu.

LIMA 2019: KPDNHEP pastikan tiada kenaikan harga barangan, makanan

PUTRAJAYA, 25 Mac (Bernama) -- Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) akan berperanan memastikan tidak berlaku kenaikan harga barangan dan makanan secara tidak terkawal sempena Pameran Antarabangsa Maritim dan Aeroangkasa (LIMA) 2019 yang berlangsung di Langkawi.

Pemohon bantuan JKM tidak perlu dapat sokongan wakil rakyat

KUALA LUMPUR, 25 Mac (Bernama) -- Pemohon bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) tidak perlu mendapatkan sokongan wakil rakyat seperti sebelum ini, kata Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Hannah Yeoh.

DBKL perlu fahami masalah pemohon tapak Bazar Ramadan

KUALA LUMPUR, 25 Mac (Bernama) -- Anggota Parlimen Batu, P. Prabakaran menyarankan supaya?????? Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengenal pasti setiap permasalahan yang mungkin dihadapi pemohon tapak Bazar Ramadan dalam menguruskan sepenuhnya bazar itu bermula tahun ini.

Petani berkas penjenayah dapat penghargaan polis

KENINGAU, 25 Mac (Bernama) -- Keberanian seorang petani, Rozali Marawi, 41, memberkas penjenayah di Kampung Sondukut, Sook, di sini pada awal Mac, mendapat penghargaan Polis Keningau sempena Sambutan Hari Polis Ke-212, hari ini.